Αυστραλία: Ακτιβιστές για το κλίμα κόλλησαν τους εαυτούς τους πάνω σε πίνακα του Πικάσο

Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2022 15:46
UPD:15:51
Matt Hrkac via REUTERS/MATT HRKAC
A- A A+

Δύο ακτιβιστές για το κλίμα της οργάνωσης Extinction Rebellion συνελήφθησαν την Κυριακή, καθώς κόλλησαν τους εαυτούς τους σε έναν πινακα του Πικάσο στην Εθνική Πινακοθήκη της Βικτώρια της Μελβούρνης. 

Οι ακτιβιστές κόλλησαν τους εαυτούς τους πάνω στο τζάμι που καλύπτει το έργο του Πάμπλο Πικάσο «Σφαγή στην Κορέα», ενώ στέκονταν δίπλα σε πανό που έγραφε «Κλιματικό χάος = Πόλεμος και Λιμός», θέλοντας να τονίσουν τη σύνδεση μεταξύ της κλιματικής κατάρρευσης και του ανθρώπινου πόνου, σύμφωνα με όσα ανέφερε η οργάνωση στο Twitter.

«Αν συνεχίσουμε στα ίδια μονοπάτια, θα αντιμετωπίσουμε την κατάρρευση όσων μας προστατεύουν, οδηγώντας σε σύγκρουση», ανέφερε η Extinction Rebellion. 

Η αστυνομία της Βικτώρια ανέφερε ότι οι διαδηλωτές εισήλθαν από το ισόγειο της Πινακοθήκης πριν η γυναίκα και ο άντρας κολλήσουν τους εαυτούς τους πάνω στον πίνακα του Πικάσο.

Η 49χρονη από την πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας και ο 59χρονος άνδρας από τα προάστια της Μελβούρνης συνελήφθησαν σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας. 

Η οργάνωση Extinction Rebellion ανέφερε ότι ο πίνακας δεν καταστράφηκε καθόλου. 

Με πληροφορίες από CNN

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή