Κύθηρα: Συνελήφθη ένας από τους διακινητές - Από 9.000 έως 10.000€ η μεταφορά των μεταναστών

Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2022 14:36
UPD:14:48
Eurokinissi/EUROKINISSI

Εικόνα από το βυθισμένο στα Κύθηρα ιστιοφόρο που μετέφερε μετανάστες

A- A A+

Η εμπλοκή ενός 26χρονου διακινητή, συριακής υπηκοότητας, προέκυψε, σύμφωνα με το Λιμενικό, στο ναυάγιο του ιστιοφόρου σκάφους, στις 5 Οκτωβρίου, στη θαλάσσια περιοχή του λιμένα Διακοφτίου Κυθήρων, όπου ανασύρθηκαν οκτώ σοροί και διασώθηκαν 80 άτομα.

Συνελήφθη για παραβάσεις των άρθρων 187 ΠΚ (εγκληματική οργάνωση), 83 Ν. 3386/05 (παράνομη είσοδος), 29 Ν.4251/14 (διευκόλυνση εισόδου στο ελληνικό έδαφος πολιτών τρίτων χωρών χωρίς να υποβληθούν στον προβλεπόμενο έλεγχο), 30 Ν.4251/14 (υποχρεώσεις μεταφορέων-κυρώσεις), 306 Π.Κ. (έκθεση ζωής σε κίνδυνο), 302 Π.Κ. (ανθρωποκτονία εξ αμελείας) και 277 Π.Κ. (πρόκληση ναυαγίου), καθώς από την προανακριτική διαδικασία που διενεργήθηκε από στελέχη της λιμενικής Αρχής Κυθήρων, με τη συνδρομή στελεχών της Διεύθυνσης Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (ΔΑΠΘΑΣ), διαπιστώθηκε ότι επέβαινε στο εν λόγω σκάφος.

Συγκεκριμένα, δρούσε από κοινού με άλλο διακινητή-χειριστή υπήκοο Αιγύπτου, ο οποίος αγνοείται μετά το ναυάγιο, και κατόπιν εντολών από άλλους διακινητές με αρχηγικό ρόλο διαμένοντες στη Τουρκία.

Η εγκληματική αυτή οργάνωση φέρεται να εισέπραξε το ποσό των 9.000€ - 10.000€ για τη μεταφορά των μεταναστών από τα τουρκικά παράλια στην Ιταλία.

Η Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (ΔΑΠΘΑΣ) αναλύει και επεξεργάζεται σε βάθος τα στοιχεία που έχουν προκύψει και διερευνά την ενδεχόμενη επέκταση της δράσης των μελών της συγκεκριμένης εγκληματικής οργάνωσης και σε άλλα νησιά του Αιγαίου, όπως επίσης και τη συνεργασία τους με άλλα μέλη οργανωμένων κυκλωμάτων, τόσο στη χώρα μας, όσο και στο εξωτερικό, με ίδιες ή παρόμοιες εγκληματικές δραστηριότητες.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή