Γ. Οικονόμου για Τουρκία: Πλήρως προετοιμασμένη να απαντήσει σε κάθε πρόκληση η Ελλάδα

Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2022 14:22
UPD:14:23
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Η Ελλάδα παραμένει ψύχραιμη, αλλά και πλήρως προετοιμασμένη να απαντήσει σε κάθε πρόκληση της Τουρκίας ακόμη και στο πεδίο, επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Όπως είπε, η χώρα μας είναι απολύτως θωρακισμένη έναντι υβριδικών απειλών, που πιθανώς να προέλθουν από την Τουρκία, ενώ επέμεινε πως η προκλητική ρητορική, που υιοθετεί η τουρκική ηγεσία είναι αδιέξοδη. «Κάποιοι ήλπιζαν σε νίκες και τώρα σπέρνουν θύελλες, καλό θα είναι άπαντες να κοιτάξουν τι γίνεται στην Ουκρανία», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου.

Προσέθεσε πως η προσπάθεια της Τουρκίας να δημιουργήσει τετελεσμένα μέσω της υπογραφής συμφωνίας με το καθεστώς της Λιβύης είναι αυτονόητο πως είναι καταδικασμένη σε αποτυχία και έχει καταδικαστεί από πολλές χώρες στην Ευρώπη, αλλά και τις ΗΠΑ.

Σχετικά με την Εξεταστική για τις παρακολουθήσεις είπε πως άποψη της κυβέρνησης είναι η συζήτηση επί των πορισμάτων να γίνει σε ανοιχτή συνεδρίαση της Ολομέλειας τονίζοντας ότι το περιεχόμενο της υπόθεσης είναι ευαίσθητο.

Ο κ. Οικονόμου χαρακτήρισε απαράδεκτη την στάση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Τσίπρα, για την αποστροφή του ότι δημοσιογράφος των FT «ή ναρκωτικά πήρε ή πληρώθηκε, ένα από τα δύο» κληθείς να σχολιάσει θετικό δημοσίευμα της εφημερίδας για τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας. Τόνισε, δε, πως θα αναμείνει με ενδιαφέρον τη στάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επί του θέματος.

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση του 53χρονου στον Κολωνό, ο οποίος κατηγορείται ότι βίαζε και εξέδιδε 12χρονη απάντησε πως «τα όσα έχουν αποκαλυφθεί είναι φριχτά και αποτρόπαια» και πρόσθεσε πως όπως είναι αυτονόητο έχει ανασταλεί η κομματική του ιδιότητα. Σημείωσε παράλληλα πως δεν είναι σωστή η προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης τέτοιων υποθέσεων».

Ερωτηθείς για τον ναζιστικό χαιρετισμό του δικηγόρου του Γιάννη Λαγού, Κωνσταντίνο Πλεύρη σχολίασε: «Τέτοιου είδους συμπεριφορές είναι απαράδεκτες, έξω από το αξιακό πλαίσιο, που πρεσβεύει η Νέα Δημοκρατία και δεν χωρούν στη Δημοκρατία».

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή