Η Nike αυξάνει την τιμή των ποδοσφαιρικών εμφανίσεων

Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2022 14:11
UPD:14:26
REUTERS/Florence Lo
A- A A+

Ο κολοσσός αθλητικής ένδυσης και υπόδησης, Nike, ετοιμάζεται να αυξήσει την τιμή των ποδοσφαιρικών εμφανίσεων από την επόμενη σεζόν, καθώς ο πληθωρισμός αυξάνεται και οι φανέλες δεν θα εξαιρούνται από τις αυξήσεις, σύμφωνα με τη Source Parisienne.

Συγκεκριμένα, οι αγωνιστικές φανέλες-αντίγραφα που προορίζονται για τους καταναλωτές θα κοστίζουν 95 ευρώ την επόμενη περίοδο (έναντι 90 ευρώ σήμερα), ενώ οι αυθεντικές αγωνιστικές φανέλες θα κοστίζουν 150 ευρώ, ενώ σήμερα έχουν τιμή 140 ευρώ.

Πρόκειται λοιπόν για μια αύξηση 5,56% στην εξάρτηση που φορούν οι φίλαθλοι στο γήπεδο και 7,14% για εκείνη που χρησιμοποιούν οι παίκτες στον αγωνιστικό χώρο.

Οι κύριοι λόγοι για την αύξηση των τιμών έγκεινται, κυρίως, στο υψηλότερο κόστος των πρώτων υλών και των μεταφορών. Την κίνηση αναμένεται να ακολουθήσει η Adidas, κύριος ανταγωνιστής της Nike στον κόσμο του ποδοσφαίρου, η οποία θα μπορούσε να αποφασίσει να αυξήσει τις τιμές των ποδοσφαιρικών εμφανίσεων ξεκινώντας από τη σεζόν 2023-24.

Η συζήτηση θα ισχύει επί του παρόντος για την ευρωπαϊκή αγορά και μένει να δούμε αν θα συμβεί το ίδιο και για χώρες που χρησιμοποιούν διαφορετικά νομίσματα.

Ωστόσο, τέτοιες αυξήσεις αναμένονται επίσης στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις Ηνωμένες Πολιτείες για την επόμενη περίοδο. Ειδικότερα, με τη λίρα σε πρόβλημα, οι υψηλότερες τιμές θα μπορούσαν να επηρεάσουν την αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Αθλητικές Μεταδόσεις