Λευκορωσία και Ρωσία σχηματίζουν κοινή στρατιωτική δύναμη

Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2022 12:23
UPD:12:41
via REUTERS/BELTA
A- A A+

Ο ηγέτης της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο δήλωσε ότι η Λευκορωσία και η Ρωσία θα αναπτύξουν κοινή στρατιωτική δύναμη στα δυτικά σύνορα της χώρας ως απάντηση σε αυτό που χαρακτήρισε «επιδείνωση της έντασης», μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Belta.

Ειδκότερα, ο Λουκασένκο δήλωσε ότι οι δύο χώρες θα αναπτύξουν μια περιφερειακή στρατιωτική ομάδα και ξεκίνησαν να συγκεντρώνουν δυνάμεις πριν από δύο ημέρες, προφανώς μετά την έκρηξη στη γέφυρα της Ρωσίας προς την Κριμαία.

«Όλα αυτά είναι σύμφωνα με το πρωτόκολλό μας. Εάν το επίπεδο απειλής φτάσει στο τρέχον επίπεδο, όπως είναι σήμερα, αρχίζουμε να χρησιμοποιούμε τις απο κοινού δράσεις», είπε χαρακτηριστικά. 

Να σημειωθεί ότι η Λευκορωσία «άνοιξε την πόρτα» στις ρωσικές δυνάμεις για να εισβάλουν στην Ουκρανία, καθώς χρησιμοποίησαν τη χώρα ως ορμητήριο στις 24 Φεβρουαρίου. 

Η κοινή στρατιωτική δύναμη Λευκορωσίας και Ρωσίας αποτελεί μια δυνητικά σημαντική εξέλιξη, μετά και τις φήμες ότι η Λευκορωσία επρόκειτο να συμμετάσχει απευθείας στον πόλεμο, σημειώνει ο Guardian.

Ωστόσο, μπορεί επίσης να σημαίνει ότι θα δούμε τη Ρωσία να τοποθετεί πολύ περισσότερα στρατεύματα στο έδαφος της Λευκορωσίας ή να δημιουργεί μια πιο μόνιμη παρουσία.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι ο Πούτιν έχει δεσμευτεί να στείλει στη Λευκορωσία τα πυραυλικά συστήματα Iskander-M που θα έχουν βεληνεκές 500 μιλίων, θέτοντας περισσότερες ευρωπαϊκές πόλεις σε εμβέλεια πιθανού χτυπήματος.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή