Η FIFA θέλει να επεκτείνει το Παγκόσμιο Κύπελλο

Κυριακή, 09 Οκτωβρίου 2022 13:49
UPD:13:52
A- A A+

Η FIFA είναι έτοιμη να λανσάρει μια σημαντική καινοτομία ενόψει του Μουντιάλ, προφανώς όχι εκείνο του 2022, που θα ξεκινήσει στο Κατάρ στις 20 Νοεμβρίου.

Η αλλαγή μορφής που μελετάται αφορά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026, το οποίο θα συνδιοργανωθεί από ΗΠΑ, Καναδά και Μεξικό και στο οποίο, για πρώτη φορά στην Ιστορία, θα συμμετέχουν 48 Εθνικές ομάδες.

Το κυβερνών όργανο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου εγκαταλείπει την ιδέα να ξεκινήσει με τους 16 ομίλους των 3 ομάδων έκαστος.

Αντίθετα, εξετάζεται το σχήμα με 12 ομίλους των 4 ομάδων έκαστος, με την πρόκριση να λαμβάνουν απευθείας οι δύο πρώτοι (συνολικά 24) συν τις 8 καλύτερες τρίτες ομάδες.

Με αυτόν τον τρόπο, το 2026, οι αγώνες για τις ομάδες που θα έφτασαν στον τελικό της διοργάνωσης θα αυξάνονταν από επτά σε οκτώ. Όχι μόνο στο Μουντιάλ όμως, καθώς ορισμένες καινοτομίες σχεδιάζονται επίσης για το EURO.

Συγκεκριμένα, τα προκριματικά για το ηπειρωτικό τουρνουά πρόκειται να αλλάξουν. Από το 2028 δεν θα υπάρχουν πλέον 10 όμιλοι αλλά 13 (των 4 και 5 ομάδων), για να αποφευχθούν οι πάρα πολλοί «άνισοι» αγώνες.

Φυσικά, δεν θα υπάρχουν πλέον μόνο οι δύο πρώτοι που θα προκρίνονται, αλλά το σύστημα μελετάται ακόμη.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Αθλητικές Μεταδόσεις