Ιράν: Γυναίκα δέχτηκε εν ψυχρώ σφαίρα στο κεφάλι σε διαδήλωση - Εικόνες απελπισίας

Σάββατο, 08 Οκτωβρίου 2022 19:38
UPD:20:26
Twitter
A- A A+

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα σοκαριστικό βίντεο το οποίο δείχνει μια νεαρή γυναίκα στην περιοχή Μασάντ στο βορειοανατολικό Ιράν να δέχεται μια σφαίρα στο κεφάλι.

Στο βίντεο, φαίνεται η γυναίκα να βρίσκεται ξαπλωμένη σε πάτωμα με βαρύτατα τραύματα στο κεφάλι, ενώ περιστοιχίζεται από απελπισμένες γυναίκες που καλούν σε βοήθεια και προσπαθούν να συνδράμουν όπως μπορούν.

Υπενθυμίζεται ότι η 22χρονη Μαχσά Αμινί, πέθανε αφού συνελήφθη στις 13 Σεπτεμβρίου στην Τεχεράνη, καθώς φέρεται να παραβίασε τον αυστηρό νόμο που απαιτεί από τις γυναίκες να καλύπτουν τα μαλλιά τους με χιτζάμπ. Ωστόσο, η οικογένεια της 22χρονης υποστηρίζει ότι στο σώμα της υπήρχαν σημάδια σκληρού ξυλοδαρμού

Από εκείνη τη στιγμή, έχουν σημειωθεί εξεγέρσεις και διαμαρτυρίες όχι μόνο στο Ιράν, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο, με γυναίκες να  εκφράζουν τη συμπαράστασή τους, κόβοντας τα μαλλιά τους και πετώντας τις μαντήλες τους.

Υπενθυμίζεται ότι στις 17 Σεπτεμβρίου, όταν ξεκίνησαν οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για το θάνατο της 22χρονης, έχουν χάσει τη ζωή τους πάνω από 150 άνθρωποι.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή