Ο Ριμπερί αποσύρεται αλλά παραμένει στο Σαλέρνο

Σάββατο, 08 Οκτωβρίου 2022 13:21
UPD:13:41
REUTERS/ALBERTO LINGRIA
A- A A+

Η επίσημη ανακοίνωση θα μπορούσε να έρθει την επόμενη εβδομάδα, αλλά ο Φρανκ Ριμπερί αποφάσισε: τα προβλήματα στο γόνατο θα τον αναγκάσουν να αποσυρθεί, αφού έπαιξε μόνο τριάντα έξι λεπτά πρωταθλήματος μέχρι τώρα φέτος, εναντίον της Ρόμα, στην εναρκτήρια αγωνιστική της Serie A.

Ο Ριμπερί μίλησε για τις προθέσεις του με τον πρόεδρο της Σαλερνιτάνα Ιερβολίνο, τους αξιωματούχους και τον προπονητή, ενώ το ανέφερε επίσης σε μερικούς συμπαίκτες του, σε δείπνο. Ο Ριμπερί έχει δημιουργήσει έναν ιδιαίτερο δεσμό με τους ανθρώπους του συλλόγου του Σαλέρνο.

Στους ανθρώπους της ομάδας -γράφει η La Gazzetta dello Sport- άρεσε ο χαρακτήρας του, ο ενθουσιασμός και το πάθος του, που μεταδιδόταν ακόμα και όταν δεν ήταν στο γήπεδο, η διαθεσιμότητά του σε όλους, η ταπεινοφροσύνη του.

Όταν την περασμένη άνοιξη ο Ριμπερί ήταν ο πρωταγωνιστής ενός τρομακτικού τροχαίου ατυχήματος μέσα στη νύχτα, φρόντισε να φτιάξει το κέφι των διασωστών που τον μετέφεραν στο νοσοκομείο. «Πώς να σε ευχαριστήσω;», είπε σε έναν από αυτούς.

Πάντως, το μέλλον του πρώην αστέρα της Μπάγερν Μονάχου θα εξακολουθήσει να είναι στον κόσμο του ποδοσφαίρου και σχεδόν σίγουρα με τη Σαλερνιτάνα στο πλευρό του.

Ο Ριμπερί δεν θα φύγει από τον σύλλογο, αντίθετα θα παραμείνει εκεί αρχικά με ρόλο εικόνας και πρεσβευτής του, ενώ ύστερα και ως προπονητής, γιατί η εμπειρία του είναι κληρονομιά που δεν πρέπει να χαθεί.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Αθλητικές Μεταδόσεις