Ουκρανικά ΜΜΕ: Ισχυρή έκρηξη σε γέφυρα στο Στενό του Κερτς στην Κριμαία

RIA: Πυρπολήθηκε δεξαμενή καυσίμων
Σάββατο, 08 Οκτωβρίου 2022 07:48
UPD:09:15
A- A A+

Μια δεξαμενή καυσίμων πυρπολήθηκε στην στρατηγικής σημασίας γέφυρα στο Στενό του Κερτς, στην Κριμαία τα ξημερώματα του Σαββάτου, όπως μετέδωσε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Από την πλευρά τους ουκρανικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι σημειώθηκε τεράστια έκρηξη, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Η κυκλοφορία διεκόπη στην οδική και σιδηροδρομική γέφυρα, η οποία σχεδιάστηκε για να συνδέσει την Κριμαία με το δίκτυο μεταφορών της Ρωσίας.

«Μια δεξαμενή καυσίμων καίγεται σε ένα από τα τμήματα της γέφυρας της Κριμαίας», ανέφερε το πρακτορείο RIA, επικαλούμενο περιφερειακό αξιωματούχο, χωρίς όμως να αναφέρει την αιτία.

Τη γέφυρα εγκαινίασε προσωπικά ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν το 2018, τέσσερα χρόνια μετά την προσάρτηση της χερσονήσου από τη Ρωσία. Το έργο κόστισε δισεκατομμύρια.

Ομαδικό τάφο στη Λίμαν εντόπισαν οι ουκρανικές αρχές

Στο μεταξύ, ομαδικό τάφο στην πόλη Λίμαν, που ανακαταλήφθηκε το περασμένο Σάββατο από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, εντόπισαν οι ουκρανικές αρχές, όπως ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Πάβλο Κιριλένκο την Παρασκευή μέσω Telegram, προσθέτοντας ότι δεν είναι σαφές πόσα πτώματα περιέχει.

Το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Ukrinform μετέδωσε, επικαλούμενο αξιωματικό της αστυνομίας, πως ο τάφος αυτός περιείχε 180 πτώματα.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή