Ν. Ανδρουλάκης για Τουρκία: Δεν μπορεί να είναι υπό ένταξη μία χώρα που δεν έχει σεβασμό στο διεθνές δίκαιο

Παρασκευή, 07 Οκτωβρίου 2022 14:55
UPD:14:58
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

Την ανάγκη να ληφθούν πρωτοβουλίες από την Ευρωπαϊκή Ένωση απέναντι στην Τουρκία «που κλιμακώνει τις προκλήσεις της εις βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας με τις παράνομες ενέργειες στα Βαρώσια και σε βάρος της Ελλάδας με τη ρητορική της και τις απειλές» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον Ανδρέα Μαυρογιάννη, υποψήφιο για την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

«Η διεθνής κοινότητα, και ιδιαίτερα η Ε.Ε., οφείλει να πάρει πρωτοβουλίες. Και με το εμπάργκο όπλων απέναντι σε έναν διεθνή ταραξία, όπως είναι η Τουρκία, αλλά και με την αλλαγή της αρχιτεκτονικής των σχέσεων Ε.Ε.-Τουρκίας» ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Ανδρουλάκης και συνέχισε λέγοντας: «Δεν μπορεί να είναι υπό ένταξη μια χώρα, που δεν έχει κανένα σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα στο εσωτερικό της με βίαιο και βάναυσο τρόπο».

Ανέδειξε παράλληλα την ανάγκη να υπάρξει μια ειδική σχέση Ε.Ε.-Τουρκίας με αυτοματοποιημένες κυρώσεις.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό σημείωσε πως «οφείλουμε να εργαστούμε για την επανέναρξη του διαλόγου για τη δίκαιη επίλυση του Κυπριακού βάσει των ψηφισμάτων του ΟΗΕ».

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή