Γ. Οικονόμου: Ο κ. Ερντογάν θέλησε να δημιουργήσει εντυπώσεις - Δεν παρασυρόμαστε

Παρασκευή, 07 Οκτωβρίου 2022 13:02
UPD:13:04
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Η Ελλάδα δεν παρασύρεται από τον παροξυσμό και την επιθετική ρητορική της Τουρκίας, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, αναφερθείς στη νέα επίθεση που εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος προς τη χώρα μας κατά το χθεσινό δείπνο των ηγετών που συμμετείχαν στην Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας στην Πράγα.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τη Θεσσαλονίκη ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν αντιλαμβάνεται ως «θερμό επεισόδιο» τα όσα εκτυλίχθηκαν χθες. Όπως είπε, «ο κ. Ερντογάν επιδίωξε να δημιουργήσει εντυπώσεις» καθώς «ίσως είχε κατά νου ότι θα εξελιχθεί σε έναν ακόμη μονόλογο».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως «ο Έλληνας πρωθυπουργός με ψυχραιμία, νηφαλιότητα ήταν απόλυτα ξεκάθαρος: τον κάλεσε να σταματήσει την αμφισβήτηση της κυριαρχίας των ελληνικών νησιών καθώς αυτό είναι που πυροδοτεί την ένταση και να προσέλθει στο τραπέζι του διαλόγου με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο γιατί έτσι κάνουν οι ηγέτες πολιτισμένων κρατών».

Υπογράμμισε παράλληλα πως «η χώρα μας θα συνεχίσει με αυτοπεποίθηση και ψυχραιμία σε αυτή την κατεύθυνση χωρίς να παρασύρεται από τον παροξυσμό και την επιθετική ρητορική της Τουρκίας».

naftemporiki.gr

 

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή