Ο στενός κύκλος του Πούτιν άρχισε να γκρινιάζει

Παρασκευή, 07 Οκτωβρίου 2022 11:46
UPD:11:57
REUTERS/Evgenia Novozhenina
A- A A+

Ένα άτομο από τον στενό κύκλο του Βλαντίμιρ Πούτιν εξέφρασε προσφάτως απευθείας στον Ρώσο πρόεδρο τις διαφωνίες του σχετικά με τον χειρισμό του πολέμου στην Ουκρανία, σύμφωνα με πληροφορίες που έλαβε η αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών. 

Ο αριθμός των ανθρώπων που θεωρούνται πως ανήκουν στον στενό και έμπιστο κύκλο του Πούτιν είναι μικρός και αποτελείται κυρίως από συναδέλφους του από την εποχή που υπηρετούσε ως αξιωματικός της KBG και από αυτούς που γνώρισε στη θητεία του στο δημαρχείο της Αγίας Πετρούπολης τη δεκαετία του 1990 μετά την κατάρρευση του Σοβιετική Ένωση.

Η επικριτική διάθεση σηματοδοτεί την πιο ξεκάθαρη ένδειξη αναταραχής στη ρωσική ηγεσία σχετικά με τη διαχείριση ενός πολέμου που πήγε καταστροφικά στραβά για τη Μόσχα, αναγκάζοντας τον Πούτιν τον περασμένο μήνα να διατάξει την κινητοποίηση εκατοντάδων χιλιάδων στρατευμάτων σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να αντιστραφούν οι πρόσφατες απώλειες στο πεδίο της μάχης, σχολιάζει η Washington Post που δημοσιεύει το θέμα. 

Οι πληροφορίες- όπως αναφέρουν οι πηγές της WP- θεωρήθηκαν αρκετά σημαντικές ώστε συμπεριλήφθηκαν στην καθημερινή ενημέρωση πληροφοριών του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν. Κοινοποιήθηκαν επίσης σε άλλους αξιωματούχους των ΗΠΑ.

Η δυσαρέσκεια του συγκεκριμένου ατόμου αφορά στην κακοδιαχείριση, σύμωνα με τον ίδιο, της πολεμικής προσπάθειας και τα λάθη που έγιναν από εκείνους που εκτελούσαν τη στρατιωτική εκστρατεία. 

Η ταυτότητα του προσώπου δεν έχει γίνει γνωστή, αν και το όνομά του έχει συμπεριληφθεί στις αναφορές των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ.

Οι νέες πληροφορίες, σε συνδυασμό με τα αρνητικά σχόλια που γίνονται τον τελευταίο καιρό από Ρώσους αξιωματούχους, υπογραμμίζουν τη διάσπαση στο ανώτερο κλιμάκιο του Πούτιν, όπου οι αξιωματούχοι δίσταζαν εδώ και καιρό να φέρουν άσχημα νέα στον Ρώσο ηγέτη που θεωρείται ότι είναι στην πιο απομονωμένη του φάση στα 22 χρόνια της διακυβέρνησής του.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή