Κ. Μητσοτάκης: Kαταδίκη της παράνομης προσάρτησης από τη Ρωσία περιοχών της Ουκρανίας

Συνάντηση με τον Ουκρανό πρωθυπουργό πριν από τη Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας
Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου 2022 15:45
UPD:15:55
Dimitris Papamitsos
A- A A+

Την στήριξη της Ελλάδας στον αγώνα των Ουκρανών και στις προσπάθειες διαφύλαξης της εδαφικής ακεραιότητας και της ελευθερίας της Ουκρανίας, αλλά και την κατηγορηματική καταδίκη της παράνομης προσάρτησης από τη Ρωσία τεσσάρων περιοχών της Ουκρανίας είχε την ευκαιρία να επαναλάβει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνάντηση του με τον Ουκρανό ομόλογό του Ντένις Σμίχαλ, λίγο πριν την έναρξη της πρώτης Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας.

O κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι η χώρα μας αναγνωρίζει τις περιοχές αυτές ως τμήμα της ουκρανικής επικράτειας και δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχθεί οποιαδήποτε αλλαγή του καθεστώτος τους, σε κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου.

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε επιπλέον την αποφασιστικότητα της χώρας μας να σταθεί, από κοινού με τους Ευρωπαίους εταίρους της, στο πλευρό της Ουκρανίας.

Ενημέρωσε επιπλέον τον Ουκρανό ομόλογό του για τις σταθερές θέσεις της Ελλάδας κατά του αναθεωρητισμού και της αμφισβήτησης Διεθνών Συνθηκών και ζήτησε από τον ομόλογό του την ευθυγράμμιση με τις θέσεις της Ε.Ε. για την Τουρκία.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή