Αίγινα: Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. οι φερόμενοι δράστες διπλής απόπειρας ανθρωποκτονίας

Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου 2022 13:23
UPD:15:23
A- A A+

Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής η απόπειρα ανθρωποκτονίας, τον Αύγουστο του 2021 στην Αίγινα, σε βάρος 67χρονης και του γιου της, που διατηρούν ξενοδοχειακή μονάδα στο νησί.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο παραγγελίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά, σχηματίστηκε ποινική δικογραφία σε βάρος τεσσάρων Ελλήνων, 38, 38, 40 και 47 ετών, και 38χρονου Αλβανού, κατηγορούμενων για τα - κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης συμμορίας, απόπειρας ανθρωποκτονίας με δόλο, επικίνδυνης σωματικής βλάβης, ηθική αυτουργία και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και περί αναβολικών ουσιών.

Στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε χθες, συνελήφθησαν οι δύο 38χρονοι και ο 40χρονος, καθώς και ο 38χρονος αλλοδαπός.

Ειδικότερα οι τρεις 38χρονοι κατηγορούνται ότι στις 28 Αυγούστου 2021 μετέβησαν στην Αίγινα, κατόπτευσαν τον χώρο και στη συνέχεια, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, επιτέθηκαν, χρησιμοποιώντας σιδερογροθιές και γάντια με σκληρή επένδυση, στους παθόντες, προκαλώντας τους βαριά τραύματα και στη συνέχεια διέφυγαν.

Κίνητρο της επίθεσης φέρεται να ήταν οι προσωπικές διαφορές των θυμάτων με τους κατηγορούμενους ως ηθικούς αυτουργούς.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, όλα ξεκίνησαν από την Αθήνα και συγκεκριμένα την Καλλιθέα, όπου ο 40χρονος διατηρεί κλαμπ, με την 67χρονη που διαμένει δίπλα να προβαίνει σε καταγγελίες στην ΕΛ.ΑΣ. για ηχορύπανση και διατάραξη κοινής ησυχίας λόγω της λειτουργίας του νυχτερινού κέντρου καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας και μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Μάλιστα, είχαν υποβληθεί και μηνύσεις. Ο άνθρωπος αυτός φαίνεται, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, να μίσθωσε τρία άτομα και να τα έστειλε στο νησί της Αίγινας προκειμένου να πραγματοποιήσουν τη συγκεκριμένη επίθεση.

Μάλιστα, η γυναίκα χρειάστηκε να νοσηλευτεί για μήνες στο «Αττικό» νοσοκομείο προκειμένου να συνέλθει από τα τραύματά της, γι’ αυτό και στην επίθεση αποδόθηκε ανθρωποκτόνος πρόθεση.

Στην κατοχή του 40χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πιστόλι με γεμιστήρα με πέντε φυσίγγια, κουτί με 50 φυσίγγια, αυτοσχέδια μεταλλική ράβδος-ρόπαλο και κινητό τηλέφωνο.

Στην κατοχή του 38χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταλλική σιδερογροθιά, ξύλινο ρόπαλο, πλήθος αναβολικών σκευασμάτων, ρούχα που φορούσε τη συγκεκριμένη ημέρα και κινητό τηλέφωνο.

Στην κατοχή του άλλου 38χρονου και του αλλοδαπού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ρούχα φορούσαν κατά την επίδικη πράξη και δύο κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες, με τη σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή