Γ. Οικονόμου: «Ουδέν νεώτερον» για ενδεχόμενη συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν

«Η εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού από την Άγκυρα κοστίζει ανθρώπινες ζωές»
Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου 2022 12:58
UPD:17:54
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Δεν υπάρχει κάποια νέα εξέλιξη σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο μίας συνάντησης του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Τούρκο πρόεδρο στην Πράγα, όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο, δεν υπάρχει κάτι νεώτερο» ανέφερε συγκεκριμένα απαντώντας σε σχετική ερώτηση. Όπως είπε, ο κ. Μητσοτάκης θα ενημερώσει στην άτυπη σύνοδο των 27 που θα διεξαχθεί αύριο για την κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικής ρητορικής και τη συμφωνία της Άγκυρας με την κυβέρνηση της Τρίπολης.

«Ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει για όλο φάσμα της τουρκικής προκλητικότητας» σημείωσε, ενώ ερωτηθείς αν θα ζητηθούν κυρώσεις στην Τουρκία απάντησε πως «η ελληνική πλευρά στον κατάλληλο τόπο και χρόνο ό,τι θεωρεί ότι είναι καλύτερο για την προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων πάντα το κάνει με απτελεσματικότητα».

Ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε και στα ναυάγια με τους μετανάστες σε Λέσβο και Κύθηρα, σημειώνοντας ότι η ανεύθυνη συμπεριφορά των διακινητών και της γειτονικής χώρας οδηγεί σε τραγωδίες παρά τις ηρωικές προσπάθειες των ελληνικών αρχών.

«Η ιστορία της εργαλειοποίησης από την πλευρά της Άγκυρας πρέπει να σταματήσει γιατί κοστίζει αθρώπινες ζωές» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για το βίντεο που ανήρτησε χθες ο υπουργός Μετανάστευσης σημείωσε πως «έχει τοποθετηθεί ο κ. Μηταράκης». Όπως είπε, «το σημαντικό είναι να καταλάβουν όλοι ότι η Τουρκία δεν εφαρμόζει τις συμφωνίες που έχει υπογράψει, ότι κάνει τα στραβά μάτια, ότι υποκινεί την επικίνδυνη μετακίνηση προσφύγων και μεταναστών από τα παράλιά της γεγονός που νομοτελειακά οδηγεί σε τραγωδίες και αυτό πρέπει να σταματήσει».

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή