Μουντιάλ 2030: Επίσημη η υποψηφιότητα της Ουκρανίας με Ισπανία και Πορτογαλία

Τετάρτη, 05 Οκτωβρίου 2022 17:03
UPD:17:04
A- A A+

Πλέον, είναι επίσημο: η ισπανική και η πορτογαλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία ενσωμάτωσαν και την ουκρανική, στην προσπάθειά τους να διοργανώσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030, σε μια πρόταση που έχει την άνευ όρων υποστήριξη της UEFA.

Ο Λουίς Ρουμπιάλες και ο Φερνάντο Γκόμες, επικεφαλής των δύο ομοσπονδιών, είναι της άποψης ότι δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα Παγκόσμιο Κύπελλο για να μεταφέρει δυναμικά ένα μήνυμα που θα χρησιμεύσει ως πηγή έμπνευσης στο μέλλον.

Με την πλήρη υποστήριξη του Αλεξάντερ Τσέφεριν, η προσφορά ενσωματώνει την ένωση για να χτίσει γέφυρες και να προβάλει ένα μήνυμα ενότητας και αλληλεγγύης από όλο το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Η υποψηφιότητα - αναφέρεται στην ανακοίνωση - ενισχύει τους δεσμούς με την Ευρώπη, δημιουργώντας ελπίδα και παρέχοντας εργαλεία ανοικοδόμησης στον ουκρανικό λαό, ο οποίος εξέφρασε υπερηφάνεια κι ευγνωμοσύνη που συμμετείχε σε αυτό το έργο.

Η Επιτροπή, με επικεφαλής τον Αντόνιο Λαράνχο, εργάζεται ήδη με τη συμμετοχή της Ουκρανίας, η οποία σύντομα θα ενσωματώσει τα μέλη της αντιπροσωπείας της. Η καινοτομία δεν αλλάζει το καθορισμένο χρονοδιάγραμμα: η Ισπανία διατηρεί τα έντεκα γραφεία της και η Πορτογαλία θα διαθέσει τρία.

«Είμαστε σίγουροι ότι η παγκόσμια ποδοσφαιρική οικογένεια θα αγκαλιάσει και θα στηρίξει αυτή την πρωτοβουλία. Καλώς ήρθατε στην Ουκρανία στο Παγκόσμιο Κύπελλο! GO 2030!», καταλήγει το μήνυμα της ισπανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Αθλητικές Μεταδόσεις