Σ.Χατζηγάκης: «Δεν γίνονται δεκτές οι παραιτήσεις»

Παρέμβαση του πρωθυπουργού
Τρίτη, 14 Οκτωβρίου 2008 14:46
UPD:17:23

O υπουργός Δικαιοσύνης κ. Σωτήρης Χατζηγάκης.

A- A A+

Δεν έγιναν δεκτές από τον υπουργό Δικαιοσύνης οι παραιτήσεις των εισαγγελέων Ηλία Κολιούση και Ελένης Σωτηροπούλου από την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου, αλλά και από το δικαστικό σώμα, οι οποίοι μάλιστα καλούνται όπως συνεχίσουν, «ανεπηρέαστοι από οτιδήποτε, να επιτελούν το καθήκον τους, έως την τελική έκβαση της υπόθεσης».

Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση, προηγήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία του υπουργού Δικαιοσύνης με τον πρωθυπουργό, ο οποίος ζήτησε αφενός να μην γίνουν δεκτές οι παραιτήσεις και αφετέρου να έρθει ο φάκελος της υπόθεσης στη Βουλή.

«Ξεκάθαρος στόχος της κυβέρνησης, από την πρώτη στιγμή που ανέκυψε το θέμα του Βατοπαιδίου, ήταν και παραμένει η εις βάθος έρευνα της υπόθεσης αυτής.

¶λλωστε, εμπράκτως η Κυβέρνηση με τις αποφάσεις της έχει αποδείξει ότι είναι αποφασισμένη να προστατέψει το δημόσιο συμφέρον.

Μας ενδιαφέρει η αλήθεια και μόνον η αλήθεια και επ’ αυτού δεν χωρεί δεύτερη σκέψη.

Ως εκ τούτου, δεν κάνουμε αποδεκτή την παραίτηση των εισαγγελικών λειτουργών, τους καλούμε να μην εμμείνουν σ’ αυτή, αλλά να συνεχίσουν, ανεπηρέαστοι από οτιδήποτε, να επιτελούν το καθήκον τους, έως την τελική έκβαση της υπόθεσης», αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Χατζηγάκης και προσθέτει:

«Στις ασύστατες και ασύστολες κατηγορίες της αντιπολίτευσης απαντούμε με απόλυτη καθαρότητα. Σεβόμαστε διαχρονικά τον ανεξάρτητο ρόλο της Δικαιοσύνης. Θα ακολουθήσουμε απαρεγκλίτως τις αποφάσεις της».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή