Ευρωβουλευτής έκοψε τα μαλλιά της εν ώρα ομιλίας για τις γυναίκες του Ιράν

Τετάρτη, 05 Οκτωβρίου 2022 11:02
UPD:11:09
twitter
A- A A+

Σε μια γενναία κίνηση που συζητήθηκε πολύ προέβη Σουηδή ευρωβουλευτής, την ώρα της ομιλίας της στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κατά τη συζήτηση για τη δολοφονία της 22χρονης Μαχσά Αμινί από την αστυνομία ηθών του Ιράν και την μετέπειτα καταστολή των δικαιωμάτων των Ιρανών διαδηλωτών.

Προς έκπληξη όλων, η Αμπίρ Αλ-Σαλάνι έκοψε live τα μαλλιά της, προκειμένου να εκφράσει την υποστήριξή της στις γυναίκες του Ιράν.

Σημειώνεται ότι η Αμπίρ Αλ-Σαλάνι έχει καταγωγή από το Ιράκ και είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από τον Ιούλιο του 2019.

Υπενθυμίζεται ότι τουλάχιστον 92 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στο Ιράν από την καταστολή των διαδηλώσεων που πραγματοποιούνται εδώ και δύο εβδομάδες μετά τον θάνατο της Μαχσά Αμινί έπειτα από τη σύλληψή της από την αστυνομία ηθών, ανακοίνωσε σήμερα η μη κυβερνητική οργάνωση Iran Human Rights (IHR).

Το κίνημα διαμαρτυρίας στο Ιράν ξέσπασε στις 16 Σεπτεμβρίου, όταν η 22χρονη Αμινί πέθανε, τρεις ημέρες μετά τη σύλληψή της από την αστυνομία ηθών επειδή δεν φορούσε σωστά τη μαντίλα της.

Την ίδια στιγμή, ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ χαρακτήρισε «προσχεδιασμένες» τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για τον θάνατο της νεαρής Ιρανής και είπε ότι αυτές δεν πραγματοποιούνται από «απλούς Ιρανούς», στα πρώτα σχόλιά του για τις ταραχές που σαρώνουν τη χώρα από τις 17 Σεπτεμβρίου.

Ο Χαμενεΐ ανέφερε ότι ο θάνατος της 22χρονης του «ράγισε την καρδιά» κάνοντας λόγο για ένα «θλιβερό περιστατικό». Ωστόσο υποστήριξε ότι «κάποιοι άνθρωποι προκάλεσαν ανασφάλεια στους δρόμους» και ότι υπήρξαν προσχεδιασμένες «ταραχές».

M.B.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή