Κοζάνη: Φυτεία με εκατοντάδες δενδρύλλια κάνναβης σε δύσβατη περιοχή

Τρίτη, 04 Οκτωβρίου 2022 17:07
UPD:17:16
astynomia.gr
A- A A+

Μια πλήρως οργανωμένη φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης εντοπίστηκε σε ορεινή, απόκρημνη και δύσβατη περιοχή της Κοζάνης, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας.

Πιο αναλυτικά, το πρωί της Δευτέρας οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση σε περιοχή της Κοζάνης, κατά την οποία εκριζώθηκαν 451 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 2,20 μέτρων, για την καλλιέργεια της οποίας συνελήφθη 62χρονος Έληνας.

Η φυτεία, που είχε τεθεί υπό κατόπτευση το τελευταίο χρονικό διάστημα, καλλιεργούνταν σε ορεινή, απόκρημνη και δύσβατη περιοχή της Κοζάνης. Για τη φροντίδα της χρησιμοποιούνταν αυτοσχέδιο σύστημα ποτίσματος με αντλία νερού, λάστιχα ποτίσματος κ.α., ενώ στον ίδιο χώρο βρέθηκε και αυτοσχέδιο παράπηγμα (καλύβα).

Επίσης, στον χώρο της φυτείας βρέθηκαν ακατέργαστη κάνναβη μεικτού βάρους 620 γραμμαρίων, είδη ένδυσης και υπόδησης, ένα ζεύγος μεγεθυντικά κιάλια παρακολούθησης, καθώς και γεωργικά εργαλεία, τα οποία και κατασχέθηκαν.

ASTYNOMIA.GR

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, σε αγροτική περιοχή της Κοζάνης, καθώς και σε δύο κατοικίες που χρησιμοποιούσε ο 62χρονος σε περιοχές της Κοζάνης, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν ακατέργαστη κάνναβη μεικτού βάρους ενός κιλού και 574,70 γραμμαρίων, 19 σπόροι κάνναβης και πλαστικός τρίφτης με υπολείμματα κάνναβης.

Από το Τμήμα Ασφάλειας Κοζάνης συνεχίζονται οι έρευνες για τυχόν συμμετοχή και άλλων δραστών.

Ο συλληφθείς, με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή