Γ. Παπανδρέου: Πραξικόπημα άνευ προηγουμένου στη Δικαιοσύνη

Τρίτη, 14 Οκτωβρίου 2008 17:41
UPD:17:50
A- A A+

Δριμύτατη επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή τις παραιτήσεις των δύο εισαγγελέων που είχαν αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης της Μονής Βατοπεδίου εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου έκανε λόγο για παρέμβαση-πραξικόπημα στη Δικαιοσύνη, που «δεν έχει προηγούμενο στη μετά τη Χούντα ιστορία μας» και πρόσθεσε πως το κόμμα του τιμά «τους εισαγγελείς που αρνήθηκαν την ωμή παρέμβαση των κυβερνητικών εντολοδόχων με στόχο τη συγκάλυψη απαράδεκτων, αδιαφανών και παράνομων πράξεων».

PASOK WEB RADIO
Γ. Παπανδρέου: Πραξικόπημα άνευ προηγουμένου

Ακούστε τη δήλωση του κ. Παπανδρέου

«Αν η κυβέρνηση λειτουργούσε με τις στοιχειώδεις αρχές της Δημοκρατίας θα είχαν παραιτηθεί προ πολλού οι πολιτικές ηγεσίες όλων των εμπλεκόμενων υπουργείων» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζοντας πως «η κυβέρνηση βουλιάζει κάτω από το βάρος των πράξεών της, συνεχίζει τις προσπάθειες συγκάλυψης των ευθυνών της».

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ακόμη πως το κυβερνών κόμμα «οφείλει να δεχθεί την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για σύσταση προανακριτικών και εξεταστικών επιτροπών για κάθε εκρεμούσα υπόθεση διαφθοράς και σκανδάλων των τελευταίων ετών». «Ας είναι αυτή η τελική της πράξη ώστε να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές λύτρωσης και όχι σε εκλογές παραγραφής» συμπλήρωσε, υπογραμμίζοντας πως την ανάγκη μιας υπεύθυνης ηγεσίας «ώστε να μπορέσουμε να βγάλουμε τη χώρα από τη μεγαλύτερη πολιτική κρίση των τελευεταίων ετών».

«Αυτή είναι η απαίτηση του ελληνικού λαού και σε αυτή την απαίτηση εμείς θα ανταποκριθούμε» κατέληξε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή