ΚΚΕ: Οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης δείχνουν πόσο «ανεξάρτητη» είναι η δικαιοσύνη

Τρίτη, 14 Οκτωβρίου 2008 17:46
A- A A+

Για προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης της Μονής Βατοπεδίου και για παρεμβάσεις στο έργο της δικαιοσύνης κατηγορεί την κυβέρνηση το ΚΚΕ, επαναλαμβάνοντας το αίτημά του για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για το θέμα.

«Η επιμονή της κυβέρνησης να παραπέμπει το μεγάλο πολιτικό, οικονομικό σκάνδαλο του Βατοπεδίου, όπως και τα προηγούμενα στην δικαιοσύνη, αρνούμενη την εξέταση της υπόθεσης ταυτόχρονα και στη Βουλή, όπως το ΚΚΕ εξαρχής υποστήριξε, συνιστά προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης. Ταυτόχρονα οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης στην δικαστική διερεύνηση για την υπόθεση του Βατοπεδίου δείχνουν εκτός των άλλων πόσο "ανεξάρτητη" είναι η δικαιοσύνη», επισημαίνει το ΚΚΕ και υπογραμμίζει «την ανάγκη διερεύνησης με όλους τους τρόπους και με την συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, της λεηλασίας της δημόσιας περιούσιας και τις συναλλαγές των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ».

Τέλος, το Κομμουνιστικό Κόμμα «καλεί τον ελληνικό λαό να μην αποπροσανατολίζεται από την σκανδαλολογία, που κρύβει την ουσία και της υπόθεσης Βατοπεδίου και τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή