ΠΑΣΟΚ για Βατοπέδιο: Η κυβέρνηση υπονομεύει και τη λειτουργία της Βουλής

Τρίτη, 14 Οκτωβρίου 2008 18:59
A- A A+

Υπονόμευση της λειτουργίας της Βουλής, εκτός, από την υπονόμευση της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης, όπως υποστηρίζει, με στόχο τη συγκάλυψη του «σκανδάλου του Βατοπεδίου» καταλογίζει στην κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ.

Όπως αναφέρει σε σχετική του ανακοίνωση το Γραφείο Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το ΠΑΣΟΚ έχει ζητήσει σύμφωνα με τον Κανονισμό από το Πρόεδρο της Βουλής και από το βουλευτή Απόστολο Σταύρου που προεδρεύουν των Επιτροπών Θεσμών και Διαφάνειας, Δημοσίων Επιχειρήσεων, Τραπεζών και Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας να κληθούν σε ακρόαση, ο κ. Π. Παπαγεωργίου και ο Κ. Γκράτσιος, ως επικεφαλής της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου, «μέσω της οποίας η κυβέρνηση προχώρησε στις περίφημες πράξεις ανταλλαγής με τη Μονή Βατοπεδίου».

Το ΠΑΣΟΚ επικρίνει την κυβέρνηση «όχι μόνο δεν έχουν ανταποκριθεί στο αίτημα αυτό, αλλά επιπλέον καλείται σε μια τυπική συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας αντί των υπευθύνων της ΚΕΔ, κάποιος πρώην εισαγγελέας που θα τοποθετηθεί προϊστάμενος σε κάποια υπηρεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, για τη διατύπωση απλής γνώμης της Επιτροπής για το πρόσωπό του».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή