Ο Αλεξάντερ Τσέφεριν απάντησε στον πρόεδρο της Ρεάλ Μαδρίτης, Φλορεντίνο Πέρεθ, ο οποίος έχει επαναφέρει στο προσκήνιο το εγχείρημα μιας ελίτ ευρωπαϊκής Super League.
«Νομίζω ότι έχουμε μιλήσει γι΄ αυτό το έργο πάρα πολύ καιρό. Για μένα δεν υπάρχει», υπογράμμισε ο πρόεδρος της UEFA, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου των AIPS και USSI στη Ρώμη, σχολιάζοντας τα λόγια του Πέρεθ.
«Μου είπαν τι συνέβη χθες και τι είπε, κι αυτό δείχνει γι΄ άλλη μια φορά ότι η κεντρική ιδέα είναι να κλείσουμε τα πάντα και να διασφαλίσουμε ότι δεν θα παίξουμε απέναντι σε μικρές ομάδες, οπότε όλο το ευρωπαϊκό μοντέλο πρέπει να αλλάξει. Αυτή η ιδέα δεν αξίζει περαιτέρω σχολιασμό, θα υπήρχε μεγάλη διαφορά μεταξύ φτωχών και πλουσίων συλλόγων, δεν θα υπήρχε ισορροπία», συνέχισε ο Τσέφεριν.
«Ζούμε εδώ και δυόμισι χρόνια σε μια συνεχή κρίση λόγω της Covid και άλλων ανόητων ιδεών (σ.σ Super League) που αποφάσισαν να καταστρέψουν το ποδόσφαιρο. Υπήρξαν περισσότερες κρίσεις αυτά τα δυόμισι χρόνια από ό,τι στο παρελθόν», συνέχισε ο Σλοβένος αξιωματούχος, μιλώντας για την κατάσταση του ποδοσφαιρικού κόσμου.
«Παρά τη Super League και την Covid, το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο παρέμεινε ενωμένο και σήμερα είναι ίσως πιο ενωμένο από ποτέ», συνέχισε ο επικεφαλής της UEFA, που στο νέο Financial Fair Play βλέπει τη λύση να μειώσει το χάσμα μεταξύ μεγάλων συλλόγων και μικρών.
«Με το νέο FFP θα προσπαθήσουμε να γεφυρώσουμε αυτό το χάσμα, φυσικά δεν μπορούμε να σκεφτούμε να το εξαλείψουμε εντελώς, αλλά φτάνουμε σε συμφωνία μεταξύ των πρωταθλημάτων που θέλουν αυστηρότερους κανονισμούς και των μεγάλων ομάδων που θέλουν κάτι πιο ήπιο».
Μάλιστα, μεταξύ των νέων κατευθυντήριων γραμμών υπάρχει και αυτή που σχετίζεται με τους μισθούς, διότι «δεν μπορούμε να επιβάλουμε ανώτατο όριο μισθών όπως στις Ηνωμένες Πολιτείες», διευκρίνισε ο Τσέφεριν, «αλλά θα τεθεί ένα όριο στις μισθολογικές ποσοστώσεις και στην προοπτική της βιωσιμότητας. είναι δυνατόν να ξοδέψετε έως και το 70% των εισπράξεων μιας εταιρείας και αυτό θα κάνει τους συλλόγους βιώσιμους».
naftemporiki.gr