Χίθροου: Χωρίς περιορισμούς στις αναχωρήσεις επιβατών από 29 Οκτωβρίου

Τρίτη, 04 Οκτωβρίου 2022 10:14
UPD:10:14
REUTERS/HANNAH MCKAY
A- A A+

Το αεροδρόμιο του Χίθροου στο Λονδίνο αναμένεται ότι θα άρει τους ημερήσιους περιορισμούς στις αναχωρήσεις επιβατών από τις 29 Οκτωβρίου, όπως δήλωσε μία πηγή στο Reuters.

Το αναφερόμενο αεροδρόμιο περιόρισε τον αριθμό των ημερήσιων αναχωρήσεων στους 100.000 επιβάτες τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, παρατείνοντας την εφαρμογή του περιορισμού μέχρι την 29η Οκτωβρίου.

Ο περιορισμός αυτός εφαρμόζεται στο πλαίσιο μιας προσπάθειας να μειωθούν οι ουρές αναμονής, οι καθυστερήσεις στις παραδόσεις των αποσκευών, αλλά και οι ακυρώσεις πτήσεων, μετά τη μάχη που δίνεται προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ανάκαμψη της ζήτησης για ταξίδια.

Η εφημερίδα The Wall Street Journal ανέφερε χθες πρώτη ότι το αεροδρόμιο ενημέρωσε τις αεροπορικές εταιρίες ότι θα προχωρήσει σε άρση του περιορισμού στον ημερήσιο αριθμό των επιβατών στους τερματικούς σταθμούς του αργότερα μέσα στο μήνα.

Οι αεροπορικές εταιρίες και τα αεροδρόμια σε όλη την Ευρώπη δίνουν μάχη για να αντιμετωπίσουν την ανάκαμψη της ζήτησης των ταξιδιών στα επίπεδα προ πανδημίας, με αρκετές από αυτές να έχουν αποτύχει στις προσλήψεις ενός ικανοποιητικού αριθμού μελών του προσωπικού που απαιτείται για την αποτελεσματική διαχείριση των ελέγχων ασφάλειας, αλλά και των αποσκευών.

Τα ταξίδια των επιβατών έχουν βελτιωθεί με λιγότερες ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής, με βελτίωση της συνέπειας, αλλά και με μικρότερους χρόνους αναμονής για την παραλαβή των αποσκευών από τότε που εφαρμόστηκε ο περιορισμός, όπως είχε ανακοινώσει τον Αύγουστο το Χίθροου.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή