Κρεμλίνο: Είμαστε υπέρ μιας «ισορροπημένης προσέγγισης» στο θέμα των πυρηνικών όπλων

Δευτέρα, 03 Οκτωβρίου 2022 14:18
UPD:14:20
Shutterstock
A- A A+

Η Ρωσία τάσσεται υπέρ μιας «ισορροπημένης προσέγγισης» στο θέμα των πυρηνικών όπλων η οποία δεν βασίζεται στο συναίσθημα, δήλωσε τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ. 

Η τοποθέτηση του Πεσκόφ έρχεται μετά την δήλωση για τα πυρηνικά του ηγέτη της Τσετσενίας και στενού συμμάχου του Ρώσου προέδρου. Ο Ραμζάν Καντίροφ υποστήριξε ότι η Μόσχα θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο χρήσης πυρηνικού όπλου «μικρής ισχύος» στην Ουκρανία.

Ο Καντίροφ εμφανίστηκε επικριτικός απέναντι στη ρωσική διοίκηση μετά την απώλεια της πόλης Λιμάνμ, στην ανατολική Ουκρανία. «Κατά την προσωπική μου άποψη, πρέπει να ληφθούν πιο δραστικά μέτρα, μέχρι και κήρυξη στρατιωτικού νόμου στις παραμεθόριες περιοχές αλλά και χρήση πυρηνικών όπλων μικρής ισχύος», είπε. 

Ερωτηθείς για τα σχόλια του Καντίροφ, ο Πεσκόφ είπε ότι ο Τσετσενός ηγέτης έχει το δικαίωμα να εκφράζει τη γνώμη του, ωστόσο, υπογράμμισε ότι η στρατιωτική προσέγγιση της Ρωσίας δεν πρέπει να καθοδηγείται από συναισθήματα.«Βρισκόμαστε σε μια φορτισμένη συναισθηματικά στιγμή. Οι επικεφαλής των περιφερειών έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν την άποψή τους. Αλλά ακόμα και σε δύσκολες στιγμές, τα συναισθήματα πρέπει να κρατούνται μακριά από κάθε είδους αξιολόγηση. Προτιμούμε λοιπόν να επιμείνουμε σε ισορροπημένες, αντικειμενικές εκτιμήσεις», δήλωσε. 

Η βάση για οποιαδήποτε χρήση πυρηνικών όπλων καθιορίζεται από το πυρηνικό δόγμα της Ρωσίας, πρόσθεσε, σύμφωνα με το οποίο επιτρέπεται εάν χρησιμοποιηθούν πυρηνικά όπλα ή άλλο όπλο μαζικής καταστροφής κατά της Ρωσίας ή εάν το ρωσικό κράτος αντιμετωπίζει υπαρξιακή απειλή από συμβατικά όπλα. «Δεν μπορούν να υπάρξουν άλλες σκέψεις όταν πρόκειται για αυτό», πρόσθεσε. 

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή