«Κόκκινος» ο πρώτος τίτλος της σεζόν στο μπάσκετ

Κυριακή, 02 Οκτωβρίου 2022 23:13
UPD:23:15
INTIME SPORTS/ΖΑΜΠΕΤΟΥΛΑΣ ΧΑΡΗΣ
A- A A+

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα έχει σήμα κατατεθέν την επίθεση, αλλά στον τελικό του Σούπερ Καπ, απέναντι στον Παναθηναϊκό, απέδειξε πως διαθέτει κι εξίσου αποτελεσματική άμυνα.

Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν δικό τους το τρόπαιο της τρίτης διοργάνωσης (είχαν προηγηθεί Προμηθέας και Παναθηναϊκός) επικρατώντας των «πράσινων» με 67-52 και ξεκίνησαν την εφετινή αγωνιστική περίοδο με τίτλο, έχοντας για MVP τον Μουσταφά Φαλ και σημειώνοντας την όγδοη συνεχή νίκη επί του «αιώνιου αντίπαλου», σε όλες τις διοργανώσεις.

O Παναθηναϊκός ξεκίνησε καλά και προηγήθηκε 9-2 με τον Ουίλιαμς να σημειώνει τους επτά πόντους, αλλά δύο συνεχή τρίποντα του Κέιναν σήμαναν την αρχή σερί 10-0, με το οποίο η πειραϊκή ομάδα προηγήθηκε 12-9.

Το «τριφύλλι» ξαναπέρασε (24-23) μπροστά με τον Παπαγιάννη, ο Ολυμπιακός πέρασε την μπάλα στον Μπόλομποϊ που δεν είχε αντίπαλο στη ρακέτα, αλλά με δύο συνεχή τρίποντα του Λι οι «πράσινοι» ισοφάρισαν σε 32-32, για να λήξει το ημίχρονο με 37-34 υπέρ των «Κόκκινων», μετά το τρίποντο του ΜακΚίσικ.

Η άμυνα του Ολυμπιακού στο τρίτο δεκάλεπτο περιόρισε τον αντίπαλό της στους 9 πόντους, έναντι 19 των Πειραιωτών που είχαν τον έλεγχο των ριμπάουντ και τον Φαλ να παίρνει τη σκυτάλη από τον Μπόλομποϊ στη ρακέτα, με αποτέλεσμα το σκορ στο 30΄ να είναι 56-43 και η διαφορά αυτή να συντηρείται ως το τέλος.

Ο Βεζένκοφ έκανε double double με 12 πόντους και 11 ριμπάουντ, ο Φαλ πέτυχε επίσης 12 πόντους, 11 πρόσθεσε ο Λαρεντζάκης, ενώ με 9 πόντους και 9 ριμπάουντ, ο Μπόλομπόι ήταν καθοριστικός για τους Πειραιώτες.

Ο Παναθηναϊκός είχε πρώτο σκόρερ τον Λι με 12 πόντους, ο Ουίλιαμς πέτυχε 10, ενώ ο Παπαγιάννης είχε συγκομιδή 8 πόντους και 9 ριμπάουντ. 

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Αθλητικές Μεταδόσεις