Μαυροβούνιο: Σοβαρή πολιτική και όχι βεβιασμένη η απόφαση για το Κόσοβο

Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου 2008 10:31
A- A A+

Αποτέλεσμα σοβαρής πολιτικής και όχι μιας βεβιασμένης απόφασης, χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου, κ. Μίλο Τζουκάνοβιτς, την αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσόβου από τη χώρα του.

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις που προκάλεσε η απόφαση αυτή στο Βελιγράδι, ο κ. Τζουκάνοβιτς δήλωσε: «Το ήξερα πως αυτή θα ήταν η αντίδραση της Σερβίας, αλλά ήξερα επίσης πως δεν έπρεπε να καθοδηγηθώ (στην απόφαση αυτή) από τις αναμενόμενες αντιδράσεις από οπουδήποτε εκτός Μαυροβουνίου» δήλωσε στον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό Β92 του Βελιγραδίου ο κ. Τζουκάνοβιτς.

Ο πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου είπε ακόμη ότι η κυβέρνηση της χώρας του δεν αναγνώρισε νωρίτερα το Κόσοβο επειδή θεωρούσε το ζήτημα «πολύ ευαίσθητο» για το Μαυροβούνιο, που προσπαθούσε, όπως είπε, να είναι «καλός γείτονας με τη Σερβία, την Αλβανία και το Κόσοβο».

Το ζήτημα της αναγνώρισης του Κοσόβου ήταν προσεκτικά «ζυγιασμένο» έως τη στιγμή που έγινε αντιληπτό πως οποιαδήποτε περαιτέρω καθυστέρηση στην αναγνώριση αυτού θα σήμαινε «πολιτική τυφλότητα», ανέφερε ο κ. Τζουκάνοβιτς.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή