Γ. Καρατζαφέρης: «Ο κ. Καραμανλής έχασε το αύριο»

Επίθεση κατά Θ. Ρουσόπουλου και Γ. Σανιδά
Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου 2008 10:35
A- A A+

Νέα επίθεση κατά του υπουργού Επικρατείας, Θ. Ρουσόπουλου, αλλά και του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. τόσο σε δηλώσεις του στο κεντρικό δελτίο του Αlpha, όσο και από το βήμα της Βουλής.

«Αν ο κ. Καραμανλής δεν διώξει τον κ. Ρουσόπουλο σε τρεις ώρες, τα Χριστούγεννα δεν θα είναι Πρωθυπουργός», εκτίμησε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ.. «Δεν μπορεί να σώσει την παρτίδα. Μέχρι τώρα μπορούσε, διώχνοντας τον Ρουσόπουλο, τώρα, είναι τέτοια η αλλοίωση που μόνον εάν φύγει θα μπορέσει να σώσει τον εαυτό του από περαιτέρω εξευτελισμό. Κάηκε, δεν με άκουσε όταν του έλεγα, διώξε τον να σωθείς, άλλαξε πολιτική. Τώρα ο κ. Καραμανλής έχασε το αύριο», παρατήρησε χαρακτηριστικά μιλώντας στο δελτίο του Αlpha.

«Όσοι εναρμονίστηκαν στο σύστημα Ρουσόπουλου ευτελίζοντας τον θεσμό της δικαιοσύνης πρέπει να φύγουν. Είναι το πύον που δηλητηριάζει την δικαιοσύνη. Η διάκριση των εξουσιών πήγε περίπατο από την ανάγκη του Κ. Καραμανλή να προστατέψει τον Ρουσόπουλο. Ο Πρωθυπουργός είναι έωλος και μετέωρος», υπογράμμισε στο ίδιο ύφος ο κ. Καρατζαφέρης και πρόσθεσε:

«Αυτό που είχε στήσει ο κ. Ρουσόπουλος προφανώς εν γνώσει του Κ. Καραμανλή, γιατί εν αγνοία είναι ακόμη χειρότερα, καταρρέει και αναγκάζεται ο πρωθυπουργός να αδειάσει τον κ. Σανιδά και τον προστατευόμενό του κ. Καρούτσο. Ας καταλάβει ο κ. Καρούτσος ότι ο ρόλος του Εισαγγελέα χρειάζεται λευκή συνείδηση».

Σε ανάλογους τόνους ήταν και η παρέμβαση του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. στη Βουλή http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/10/15/1577160.htm , όπου αναφερόμενος σε σημείο του εγγράφου παραίτησης των εισαγγελέων Ηλ. Κολιούση και Ελ. Σωτηροπούλου, στο οποίο όπως είπε, «έχει γίνει επέμβαση με μπλάνκο, και έχει σβηστεί η φράση που λέει μέλη κυβέρνησης και την αντικατέστησαν με υφυπουργών», αναρωτήθηκε: «Ποιον θέλουν να διασώσουν; Ποιον θέλετε να διασώσετε;» Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η δισέλιδη επιστολή που παρέδωσαν χθες οι δύο εισαγγελείς στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, Κυριάκο Καρούτσο, είναι δακτυλογραφημένη, ωστόσο όπως προκύπτει, έχουν σβηστεί με «μπλάνκο» κάποιες λέξεις και στη θέση τους έχει γραφτεί χειρόγραφα η λέξη «υφυπουργών».

«Αυτή η ασυλία που θέλετε να δώσετε στον κ. Ρουσόπουλο θα σας καταδικάσει, και σε λιγότερο από δύο μήνες δεν θα είστε κυβέρνηση, εάν δεν πετάξετε τον κ. Ρουσόπουλο … Πέφτετε για να στηρίξετε έναν άνθρωπο ξένο από εσάς», πρόσθεσε ο κ. Καρατζαφέρης.

Για Σανιδά: «Τον μήνυσα και θα τον ξαναμηνύσω»

Όσο για τη στάση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά, ο κ. Καρατζαφέρης είπε ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης θα πρέπει να του ασκήσει πειθαρχική δίωξη, αλλιώς θα μηνυθεί για παράβαση καθήκοντος.

«Ο κ. Σανιδάς προσέβαλε την δικαιοσύνη. Τον μήνυσα και σκέφτομαι να τον ξαναμηνύσω γιατί σφετερίζεται το έργο και τις αρμοδιότητες της Βουλής και αυτό χαρακτηρίζεται από τον κ. Κονταξή τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ως εσχάτη προδοσία. Ο κ. Σανιδάς δεν μπορεί να είναι αύριο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, προσβάλει όλους τους Εισαγγελείς», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ..

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή