Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΚ εκφώνησε ένα συναισθηματικό λόγο, όντας συγκινημένος και ο ίδιος, με αναφορές στις αλησμόνητες πατρίδες αλλά και του σκοπέλους που χρειάστηκε να ξεπεράσει η διοίκηση για να κατασκευάσει την «Αγιά Σοφιά OPAP Arena».
«Περιμέναμε πολύ, υπομείναμε πολλά, ξεπεράσαμε εμπόδια που έδειχναν ανυπέρβλητα. Πονέσαμε, κλάψαμε, αγωνιστήκαμε όλοι μαζί, αλλά είμαστε όλοι εδώ. Το έχει η μοίρα μας, μέσα από δυστυχία να γινόμαστε καλύτεροι. Η ΑΕΚ απόψε συναντά την ιστορία της, ιδρύεται ξανά. Σε δύο χρόνια εδώ θα γιορτάσουμε 100 χρόνια ιστορίας», υπογράμμισε αρχικά.
«Αυτή τη μεγάλη ιστορική επιβεβαίωση δεν τη ζούμε όσοι βρισκόμαστε απόψε εδώ και απολαμβάνουμε τις στιγμές. Δεν τη ζουν όσοι τη βλέπουν από τα σπίτια τους, μαζί μας από ψηλά είναι οι ιδρυτές μας. Όλοι όσοι πότισαν με ιδρώτα αυτό το γήπεδο. Κάπου εδώ δίπλα μας είναι και ο Στέλιος Σεραφείδης. Η ψυχή του θα ζει αιώνια σε κάθε γωνιά του γηπέδου. Δικαιωμένοι μας θωρούν από ψηλά οι πατριάρχες μας, ο Νίκος Γκούμας και ο Λουκάς Μπάρλος. Οι πατεράδες μας που μας πήραν από το χέρι και μας κληροδότησαν το μεγαλείο αυτής της ομάδας. Τα αδέρφια μας που δεν πρόλαβαν να ζήσουν αυτό το όνειρο είναι εδώ μαζί μας. Χαίρονται και δακρύζουν μαζί μας.
Εδώ μπαίνουν τα ισχυρά θεμέλια για τα μεγάλα που έρχονται. Εδώ θα δημιουργηθούν οι νέες γενιές ΑΕΚτζήδων, εδώ θα μάθε όλος ο πλανήτης τις αρχές και τα ιδανικά που πρεσβεύει η ομάδα», πρόσθεσε ο κ. Μελισσανίδης.
Και συνέχισε: «Οι δυσκολίες ήταν αμέτρητες. Θέλω να ευχαριστήσω τον Θεό που δεν κουράστηκε να με ακούει τόσα χρόνια. Ό,τι του ζήτησα το έκανε πράξη. Ήταν όνειρο ζωής για όλους μας να γίνει το νέο γήπεδο σε αυτόν τον χώρο. Έχω μάθει στη ζωή μου να τηρώ τις υποσχέσεις μου. Η Αγια-Σοφιά είναι ένα κέντρο μνήμης, ιστορίας και πολιτισμού.
Θα υπάρχει το μουσείο προσφυγικού ελληνισμού, όπου τα ελληνόπουλα, ανεξάρτητα από ομάδα, θα μπορούν να μάθουν τα πάντα. Οι φίλοι της ομάδας μας θα περνούν από τις 45 πύλες που έχουν ονόματα από τις πατρίδες των προγόνων μας. Δεν υπάρχουν χαμένες πατρίδες, αλλά αλησμόνητες πατρίδες.
Το γήπεδό μας είναι μια πατρίδα μέσα στην πατρίδα. Το γήπεδο αυτό είναι φυλαχτό που θα κουβαλά ο κάθε ΑΕΚτζής πάνω του. Η ΑΕΚ πλέον έχει και πάλι θεμέλια, έχει τα πιο ισχυρά θεμέλια. Πλέον δεν έχει ανάγκη κανέναν, μόνο τον κόσμο της, τον μόνο σταθερό εγγυητή. Ανήκει στα παιδιά μας και στα παιδιά των παιδιών μας. Έχει πάντα έναν τοποτηρητή, έναν ακοίμητο φρουρό για να μην πέσουν ποτέ αυτά τα τείχη, τον δικέφαλο αετό που στέκεται αγέρωχος. Αυτό το γήπεδο δεν χρωστά πουθενά, ούτε ένα ευρώ».
Στον επίλογο, ο κ. Μελισσανίδης ευχαρίστησε «τρεις ανθρώπους που έκαναν τα ακατόρθωτα. Τον Περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη, που αφαιρώντας τις όποιες κομματικές παρωπίδες αγκάλιασε ένα έργο που είναι ο ναός του ελληνισμού και της προσφυγιάς.
Ο ΟΠΑΠ αποτέλεσε τον κύριο υποστηρικτή της βοήθειάς του από το 2013, είναι χαρά μας που έχουμε το όνομά του. Θέλω να ευχαριστήσω τον ιδιοκτήτη του, μας έδειξε αγάπη και ζεστασιά. Να ευχαριστήσω τον δήμαρχο και τους πολίτες που ανέχτηκαν με υπομονή τα έργα. Να ευχαριστήσω και εσάς που στηρίξατε τις προσπάθειές μας για την αναγέννηση της ομάδας μας. Χωρίς εσάς δεν θα είχαμε τη δυνατότητα να φτιάξουμε αυτό το γήπεδο», τόνισε και κατέληξε: "Τιμή και δόξα στην ΑΕΚ, ζήτω η ΑΕΚ"».