Δημήτρης Μελισσανίδης: Η ΑΕΚ απόψε ιδρύεται ξανά

«Η ΑΕΚ συναντά και πάλι την ιστορία της»
Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2022 21:41
UPD:22:11
INTIME SPORTS/ΒΗΧΟΣ ΝΙΚΟΣ VICHOS NIKOS
A- A A+

«Περιμέναμε πολύ, υπομείναμε πολλά, ξεπεράσαμε εμπόδια που έδειχναν ανυπέρβλητα, πονέσαμε, κλάψαμε, αγωνιστήκαμε όλοι μαζί, αλλά είμαστε πάλι εδώ». Με αυτά τα λόγια ο Δημήτρης Μελισσανίδης άνοιξε την ομιλία του στα εγκαίνια του νέου γηπέδου της ΑΕΚ «Αγια-Σοφιά OPAP Arena».

«Δεν μιλάμε απλά για μία σημαντική βραδιά. Η ΑΕΚ απόψε συναντά και πάλι την ιστορία της, η ΑΕΚ απόψε ταυτίζεται και πάλι με την ύπαρξή της. Η ΑΕΚ απόψε ιδρύεται ξανά» ανέφερε ο κ. Μελισσανίδης προσθέτοντας πως η ομάδα «σε δύο χρόνια εδώ θα γιορτάσει τα 100 χρόνια της ιστορίας της».

«Αυτή τη μεγάλη ιστορική επιβεβαίωση, δεν τη ζούμε μόνο όσοι παρακολουθούμε την τελετή των εγκαινίων. Μαζί μας από ψηλά είναι οι ιδρυτές μας» πρόσθεσε, λίγο προτού κόψει την κορδέλα των εγκαινίων από κοινού με τον Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας, Γαβριήλ.

«Αυτό το γήπεδο γίνεται και πάλι το σπίτι της προσφυγιάς, το επίκεντρο των πιο ένδοξων σελίδων της ελληνικής ιστορίας. Εδώ θα θυμηθούμε και πάλι τις μεγάλες στιγμές που ζήσαμε. Εδώ μπαίνουν τα ισχυρά θεμέλια για τα μεγάλα που έρχονται. Εδώ θα δημιουργηθούν οι νέες γενιές ΑΕΚτζήδων. Εδώ θα μάθει ο κόσμος τις αρχές και τα ιδανικά που πρεσβεύει αυτή η ομάδα» συνέχισε ο κ. Μελισσανίδης.

«Όνειρο ζωής»

Όπως ανέφερε, «ήταν όνειρο ζωής το νέο γήπεδο να χτιστεί σε αυτό τον ιερό χώρο». «Μερικοί πίστευαν ότι το έργο αυτό δεν θα γίνει, αλλά έχω μάθει να τηρώ πάντα τις υποσχέσεις μου» τόνισε.

Σημείωσε ακόμη πως «η Αγιά Σοφιά δεν είναι απλά ένα γήπεδο, αλλά ένα κέντρο μνήμης, πολιτισμού και αθλητισμού». «Γι'αυτό μέσα στο γήπεδο οι φίλοι της ΑΕΚ θα έχουν την ευκαιρία να δουν ολόκληρη την ιστορία της ομάδας» πρόσθεσε και συνέχισε λέγοντας: 

«Το γήπεδό μας είναι η αναπαράσταση της πατρίδας των προγόνων μας, είναι μία πατρίδα μέσα στην πατρίδα, την Ελλάδα... Η ΑΕΚ έχει πλέον και πάλι θεμέλια, έχει τα πιο ισχυρά θεμέλια. Η ΑΕΚ πατάει γερά, δεν έχει ανάγκη κανέναν. Ανάγκη έχει μόνο τον κόσμο της: τον μόνο σταθερό και διαχρονικό εγγυητή στην ιστορία της» τόνισε συμπληρώνοντας επίσης πως «το γήπεδο αυτό δεν χρωστάει ούτε ένα ευρώ».

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Αθλητικές Μεταδόσεις