Ευ. Αντώναρος: Το ΠΑΣΟΚ τρέχει πίσω από τις πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού

Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου 2008 14:45
A- A A+

Μαίνεται η αντιπαράθεση κυβέρνησης - αξιωματικής αντιπολίτευσης με αφορμή τις ραγδαίες εξελίξεις με την παραίτηση των δύο εισαγγγελέων που διερευνούσαν την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου.

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος κληθείς να σχολιάσει την επίθεση του πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ, καταλόγισε στον κ. Γιώργος Παπανδρέου κατά σύστημα απόπειρα δημιουργίας εντυπώσεων. «Το έκανε ξανά και σήμερα πριν από λίγο με τη πρόταση την οποία θέλει να καταθέσει προς συζήτηση στη Βουλή (σ.σ. για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για το Βατοπέδιο). Τρέχει πίσω από τις πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού και της σημερινής κυβέρνησης και δεν ενδιαφέρεται για την πραγματική έρευνα και τη διαλεύκανση της υπόθεσης, αλλά για τη δημιουργία εντυπώσεων» σημείωσε χαρακτηριστικά και επανέλαβε πως το κυβερνών κόμμα των ενδιαφέρει η πλήρης διαλεύκανση της υπόθεσης.

Ερωτηθείς αν ο υπουργός Δικαιοσύνης έχει θέσει στη διάθεση του πρωθυπουργού την παραίτησή του, απάντησε κατηγορηματικά πως «δεν υπάρχει τίποτα τέτοιο».

Επίσης, μίλησε για καινοφανή τοποθέτηση, που δεν τον βρίσκει σύμφωνο, ερωτηθείς αν θα πρέπει να απομακρυνθούν οι υπουργοί και υφυπουργοί που φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, ανακοινώνοντας την πρόθεση του κόμματος να καταθέσει πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής, μίλησε για άτακτη υποχώρηση της κυβέρνησης και πανικό http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/10/15/1577404.htm .

Τέλος, σε ερώτηση που έκανε λόγο νομιμοποίηση κτηρίου στο παλιό κτήμα Θων που είχε κριθεί αυθαίρετο από ΣτΕ, με παρέμβαση του κ. Βουλγαράκη επί υπουργίας του στο Υπουργείο Πολιτισμού, ναρος απάντησε πως δεν γνωρίζει το θέμα και παρέπεμψε στα αρμόδια υπουργεία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή