Υπόθεση Βατοπεδίου: Στόχος η ολοκλήρωση των ερευνών σε περίπου ένα μήνα

Συνέχιση της εισαγγελικής έρευνας με κλήση υπόπτων
Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου 2008 15:14
UPD:15:20
A- A A+

Aπό την Εισαγγελέα Εφετών Ευσταθία Σπυροπούλου θα συνεχιστεί η έρευνα για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου, σύμφωνα με τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Κυριάκο Καρούτσο. Στόχος της Εισαγγελίας η ολοκλήρωση των ερευνών σε περίπου ένα μήνα.

Η κ. Σπυροπούλου (σ.σ. είχε οριστεί ως εποπτεύουσα των ερευνών των δύο παραιτηθέντων εισαγγελέων), μελετά ήδη τη δικογραφία και αναμένεται από τη Δευτέρα να προβεί στις πρώτες ενέργειές της, βάση της παραγγελίας που έχει λάβει.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, θα καλέσει σε εξέταση, με την ιδιότητα των υπόπτων, μέλη της Κτηματικής Εταιρίας του Δημοσίου, του Νομικού Συμβουλίου του κράτους και άλλα πρόσωπα.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει γνωστή η στάση που θα τηρήσουν οι δύο παραιτηθέντες εισαγγελείς, μετά τη χθεσινή απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης να μην κάνει αποδεκτές τις παραιτήσεις τους.

Σήμερα η κ.Σωτηροπούλου εκτελούσε χρέη εισαγγελέως έδρας σε δικαστήριο που έχει ξεκινήσει απο τις 6 Οκτωβρίου, ενώ ο κ. Κολιούσης δήλωσε ασθενής.

Σημειώνεται πως ο νόμος προβλέπει πως πρέπει να παρέλθει διάστημα 30 ημερών, προκειμένου η παραίτηση των δύο εισαγγελικών λειτουργών να γίνει αυτοδικαίως αποδεκτή, εφόσον δεν έχουν προβεί σε ανάκλησή της.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή