Πρόγραμμα Motivaction για ενθάρρυνση υποβολής αναφορών σε θέματα χειραγώγησης

Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2022 17:50
UPD:17:50
A- A A+

Με συμπεράσματα που θα βοηθήσουν ώστε να τεθούν οι άξονες για την αποτελεσματικότερη συνεργασία όλων των αρμόδιων φορέων στην κατεύθυνση της αντιμετώπισης της χειραγώγησης των αθλητικών αγώνων, και ιδιαίτερα στο θέμα παρακίνησης των συμμετεχόντων να αναφέρουν ύποπτα περιστατικά χειραγώγησης, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της δράσης MotivAction, που φιλοξενήθηκαν στα γραφεία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής το διήμερο 26-27/9.

Την πρώτη ημέρα των συναντήσεων εργασίας, οι εκπρόσωποι του προγράμματος, Τζον Μπέιλς (ICCE -International Council for Coaching Excellence), Τζεφ Ρέιμοντ (EU Athletes + Motivaction manager) και Πιμ Βερσούρεν (MOTIVACTION Researcher), είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις, να υποβάλλουν ερωτήσεις, να ενημερώσουν και να ενημερωθούν από τους συμμετέχοντες σχετικά με τις εμπειρίες και τους προβληματισμούς τους στο θέμα της υποβολής αναφορών, ύποπτων προσεγγίσεων κ.α.

Οι συναντήσεις εργασίας ήταν κλειστές και συμμετείχαν αθλητές, αθλήτριες, προπονητές και διαιτητές από πέντε ομαδικά αθλήματα (ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ, πόλο, χάντμπολ).

Στη συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε τη δεύτερη ημέρα, παρουσία του γ.γ.Α. και προέδρου της ΕΠΑΘΛΑ, Γιώργου Μαυρωτά, παρέστησαν τα μέλη της Πλατφόρμας Αλεξάνδρα Ρογκάκου, αναπληρώτρια διοικήτρια της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, τα αναπληρωματικά μέλη Γιάννης Φουστανάκης (ΕΑΔ), Μαρία Δημοπούλου (ΕΕΕΠ), Γιάννης Ιακωβίδης (ΕΛΑΣ), καθώς και ο Δημήτρης Δαβάκης ως εκπρόσωπος της ΕΠΟ και η Φωτεινή Καραμανλάκη ως εκπρόσωπος της ΕΟΕ.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συμπληρώθηκαν από τους συμμετέχοντες σχετικά ερωτηματολόγια που θα βοηθήσουν στην εξαγωγή πολύτιμων συμπερασμάτων στο πλαίσιο του προγράμματος σε ό,τι αφορά τη διευκόλυνση της υποβολής αναφορών για θέματα χειραγώγησης αγώνων.

Ο στόχος του MotivAction, που αποτελεί ένα τριετές διακρατικό project το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του αθλητικού προγράμματος Erasmus+, είναι ο σχεδιασμός και η εφαρμογή εθνικών σχεδίων δράσης για πολιτικές και αποτελεσματικούς μηχανισμούς αναφορών σε εθνικό επίπεδο. Ένα μέρος της λειτουργίας του project μάλιστα, θα πραγματοποιηθεί πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024».

Ο Γιώργος Μαυρωτάς δήλωσε: «Το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Motivaction στο πλαίσιο του Erasmus+ στο οποίο συμμετέχει η Ε.Π.ΑΘΛ.Α., μας δίνει τη δυνατότητα να μελετήσουμε το θέμα της υποβολής αναφορών για χειραγώγηση αγώνων από τους συντελεστές των αγώνων, ερχόμενοι σε επαφή με αθλητές, προπονητές, διαιτητές, να αφουγκραστούμε τι ζητήματα θέτουν οι πρωταγωνιστές και πώς αυτά μπορούν να ξεπεραστούν αξιοποιώντας και τη διεθνή εμπειρία.

Οι εμπειρογνώμονες που επισκέφθηκαν τη χώρα μας έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι από το επίπεδο συνεργασίας και είναι πολύ αισιόδοξοι για τα επόμενα βήματα σε αυτό το τριετές πρόγραμμα».

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Αθλητικές Μεταδόσεις