Mercedes και Petronas θα συνεργαστούν και μετά το 2026

Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2022 15:22
UPD:15:45
REUTERS/AMANDA PEROBELLI
A- A A+

Η Mercedes θα ανανεώσει τη χορηγία με την Petronas και μετά το 2026, ανακοίνωσε η γερμανική εταιρεία.

Με αυτό τον τρόπο, η πετρελαϊκή από τη Μαλαισία θα συνεργαστεί με τους οκτώ φορές πρωταθλητές κατασκευαστών και στη νέα εποχή της Φόρμουλα Ένα με τα βιώσιμα καύσιμα, τα οποία θα παρέχει στα «ασημένια βέλη».

Η χορηγία ονόματος της Petronas με τη Mercedes ξεκίνησε το 2010, όταν δημιουργήθηκε η Mercedes μετά την εξαγορά της Brawn GP.

«Σήμερα κάνουμε κάτι που είναι λίγο ασυνήθιστο, ανακοινώνουμε μια συνεργασία που θα αρχίσει σε τέσσερα χρόνια. Αυτό στέλνει ένα μήνυμα: η ομάδα μας και η Petronas δεν είναι πια απλά συνεργάτες, είμαστε οικογένεια και θα είμαστε ομάδα για πολλά χρόνια ακόμη» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Mercedes, Τότο Βολφ.

«Από το 2026, το προηγμένο βιώσιμο καύσιμο θα βρίσκεται στην "καρδιά" των επιδόσεων της Φόρμουλα Ένα -και αυτό μας δίνει μια φανταστική ευκαιρία να επιδείξουμε την τεχνογνωσία μας σε αυτόν τον τομέα, τόσο μέσω της μονάδας ισχύος όσο και μέσω της Petronas Fluid Technology Solutions.

Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα "τρέχουμε" στο μέλλον μαζί με την Petronas, με τη φιλοδοξία να θέσουμε γι' άλλη μια φορά τον πήχη, στην απόδοσή μας εντός πίστας και πρωτοπορώντας στη μετάβαση μιας παγκόσμιας αθλητικής ομάδας σε ένα μέλλον με μηδενικές εκπομπές άνθρακα».

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Αθλητικές Μεταδόσεις