Ρατσιστική επίθεση και στον Ριτσάρλισον σε φιλικό αγώνα

Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2022 13:15
UPD:13:17
A- A A+

Ο φιλικός αγώνας της Βραζιλίας με την Τυνησία, στο «Σταντ ντε Φρανς» στο Παρίσι, τελείωσε με νίκη 5-1 των Βραζιλιάνων, αλλά το αγωνιστικό σκέλος περνά σε δεύτερη μοίρα μετά απ΄ αυτό που συνέβη μετά το δεύτερο γκολ των Βραζιλιάνων. 

Η Σελεσάο βγήκε στον αγωνιστικό χώρο κουβαλώντας και στη συνέχεια ποζάροντας με ένα πανό κατά του ρατσισμού, με τις λέξεις «χωρίς τους μαύρους παίκτες μας, δεν θα είχαμε τα αστέρια στη φανέλα μας».

Στη συνέχεια, όμως, κατά τη διάρκεια του αγώνα, το κοινό του σταδίου που αποτελούνταν κυρίως από Τυνήσιους οπαδούς, δεν φάνηκε να έχει κατανοήσει πλήρως το μήνυμα.

Μάλιστα, στο 19΄ από την κερκίδα πετάχτηκε μια μπανάνα προς τον Ριτσάρλισον, που εκείνη τη στιγμή πανηγύριζε το γκολ που είχε σημειώσει. Αμέσως έπεσαν «βροχή» από αντικείμενα εναντίον του, μεταξύ των οποίων και μια μπανάνα.

Ο Βραζιλιάνος επιθετικός φάνηκε να θυμώνει πολύ, αλλά στη συνέχεια επέστρεψε στους συμπαίκτες του.

Ο αγώνας στο Παρίσι διεκόπη επίσης για λίγο λόγω των λέιζερ που στόχευαν στους παίκτες του Τίτε και ο εκφωνητής του γηπέδου έκανε έκκληση για να σταματήσει αυτή η συμπεριφορά.

Την περασμένη εβδομάδα, η Εθνική Βραζιλίας υπερασπίστηκε έναν άλλο επιθετικό της, τον Βινίσιους Τζούνιορ, ο οποίος έγινε αντικείμενο ρατσιστικών φωνών κατά τη διάρκεια του ντέρμπι της Μαδρίτης μεταξύ Ρεάλ και Ατλέτικο. Η ισπανική Δικαιοσύνη έχει ξεκινήσει έρευνα για το θέμα.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Αθλητικές Μεταδόσεις