Νέες βολές Ακάρ: «Η Ελλάδα παράδειγμα κακής γειτονίας»

Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2022 12:27
UPD:12:43
via REUTERS/TURKISH DEFENCE MINISTRY
A- A A+

Έναν νέο κρίκο στην αλυσίδα της έντασης που τροφοδοτεί η Άγκυρα ήρθε να προσθέσει σήμερα ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ, χαρακτηρίζοντας την Ελλάδα «κακό γείτονα» και κατηγορώντας τη χώρα μας ότι «συνεχίζει τις επιθετικές πολιτικές της με τις προκλητικές ενέργειες και ρητορική της».

Μιλώντας σε εκδήλωση ο Τούρκος υπουργός Άμυνας καταλόγισε στην Ελλάδα ότι «κλιμακώνει την ένταση κατηγορώντας απερίσκεπτα την Τουρκία» και ότι «με κάθε ευκαιρία τρέχει να παραπονεθεί» για την Τουρκία σε άλλους. Κατηγόρησε παράλληλα την Ελλάδα για «υποκρισία».

Επαναλαμβάνοντας επιπλέον τα fake news της Άγκυρας περί δήθεν «κλειδώματος» τουρκικών μαχητικών από ελληνικούς S-300 ισχυρίστηκε ότι η Ελλάδα έχει γίνει τόσο αλαζονική «που αγνοεί τις βασικές αρχές και αξίες του ΝΑΤΟ».

Συνεδριάζει το συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας στην Τουρκία

Στο μεταξύ σήμερα συνεδριάζει το συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας στην Τουρκία υπό τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με το Αιγαίο και το θέμα των F-16 να βρίσκονται στην κορυφή της ατζέντας.

Ο Ερντογάν επανήλθε χθες με νέες εμπρηστικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας βάζοντας στο κάδρο τόσο την ΕΕ και τις ΗΠΑ. «Πιστεύετε ότι η υποστήριξη από την Αμερική και την Ευρώπη θα σας σώσει; Δεν θα σας σώσει» ανέφερε απευθυνόμενος στην Ελλάδα. Ξεδίπλωσε παράλληλα για άλλη μία φορά όλη την αναθεωρητική του ατζέντα και επανέλαβε τις αβάσιμες αιτιάσεις κατά της Ελλάδας στο μεταναστευτικό.

naftemporiki.gr 

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή