Πουέρτο Ρίκο: Στην Κατηγορία 3 αναβαθμίστηκε ο «Ομάρ»

Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου 2008 09:02
A- A A+

Στην Κατηγορία 3 της κλίμακας Saffir-Simpson αναβαθμίστηκε ο κυκλώνας Ομάρ με ανέμους έντασης 195 χλμ. την ώρα, στο πέρασμά του πάνω παό τη βορειοανατολική Καραϊβική, προκαλώντας καταρρακτώδεις βροχές, ανακοινώθηκε από το Αμερικανικό Κέντρο Κυκλώνων (NHC).

«Το μάτι του κυκλώνα θα περάσει πάνω από τις Παρθένες Νήσους τις επόμενες ώρες», διευκρίνισε το NHC και πρόσθεσε πως οι άνεμοι φτάνουν τα 185 χιλιόμετρα την ώρα.

Από τροπική καταιγίδα ο Ομάρ αναβαθμίστηκε σε κυκλώνα, το πρωΐ της Τετάρτης.

Πολλά νησιά της Καραϊβικής, όπως το Σεν Μάρτιν, η Γουαδελούπη, τα Σεν Κιτς, έχουν τεθεί σε κατάσταση συναγερμού.

Ο κυβερνήτης του Πουέρτο Ρίκο Ανιμπαλ Βίλα αποφάσισε να διακοπεί η λειτουργία όλων των δημοσίων υπηρεσιών, των σχολείων και των τραπεζών για να μπορέσουν οι κάτοικοι να προετοιμαστούν για τον κυκλώνα.

Η τοπική Μετεωρολογική Υπηρεσία ανακοίνωσε πως οι καταιγίδες μπορεί να πλήξουν περιοχές στις οποίες πριν τρεις εβδομάδες το ύψος των βροχοπτώσεων έφτασε τα 76 εκατοστά.

«Το έδαφος στις περιοχές αυτές έχει ήδη διαβρωθεί, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο πλημμυρών και κατολισθήσεων», δήλωσε ο διευθυντής της υπηρεσίας Ισραέλ Μάτος.

Εάν ο κυκλώνας ακολουθήσει την ίδια πορεία θα κατευθυνθεί στον Ατλαντικό, περνώντας από τα Νησιά Λίγουαρντ, χωρίς να απειλήσει τις ΗΠΑ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή