Ιαπωνία: Φόβοι για νέο διατροφικό σκάνδαλο με κατεψυγμένα φασολάκια από την Κίνα

Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου 2008 10:41
A- A A+

Φόβοι για νέο διατροφικό σκάνδαλο εγείρονται στην Ιαπωνία μετά από την απόσυρση από τα ράφια των σούπερ μάρκετ συσκευασιών με καταψυγμένα φασολάκια προέλευσης Κίνας, τα οποία κρίθηκαν ακατάλληλα προς κατανάλωση, καθώς ήταν επιμολυσμένα με φυτοφάρμακο.

Οι έλεγχοι έδειξαν ότι ένα πακέτο φασολάκια περιείχε κατά 34.000 φορές πάνω από το επιτρεπτό επίπεδο το εξαιρετικά τοξικό φυτοφάρμακο διχλωρβός (dichlorvos), ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Ιαπωνίας.

Σύμφωνα με τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης μια γυναίκα νοσηλεύτηκε με συμπτώματα, όπως εμετοί και μούδιασμα στο στόμα, μετά την κατανάλωση πράσινων φασολιών, που εισάγει η εταιρία Nichirei Foods.

Από την πλευρά της η Κίνα δεν διαθέτει στοιχεία από τα οποία να προκύπτει ότι τα κατεψυγμένα φασολάκια, τα οποία αποσύρθηκαν από τα σούπερ μάρκετ της Ιαπωνίας ήταν επιμολυσμένα με φυτοφάρμακο, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

«Οι κινεζικές αρχές ανακοίνωσαν ότι δεν εντόπισαν ίχνη φυτοφαρμάκου στο συγκεκριμένο είδος διατροφής, σε δειγματοληπτικούς ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη δεν εντοπίστηκαν ίχνη από υπολείμματα φυτοφαρμάκου», μετέδωσε το επίσημο κινεζικό πρακτορείο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή