Η FIFA θα πληρώσει «χρυσάφι» για τον τραυματισμό του Αραούχο

Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2022 10:24
REUTERS/ALBERT GEA
A- A A+

Ο Ρόναλντ Αραούχο θα χειρουργηθεί την Πέμπτη στη Φινλανδία από τον γιατρό Λάσε Λεμπάινεν και κινδυνεύει να χάσει το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, αναφέρει η καταλανική εφημερίδα Mundo Deportivo.

Ο αμυντικός της Μπαρτσελόνα τραυματίστηκε στα πρώτα λεπτά του φιλικού αγώνα της Ουρουγουάης με το Ιράν και αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο μόλις στο 5ο λεπτό, λόγω αποκοπής του επιμήκους προσαγωγού τένοντα του δεξιού μηρού.

Κατά την εφημερίδα As, ωστόσο, σύμφωνα με το «Πρόγραμμα Προστασίας Παικτών», που εγκρίθηκε τον Δεκέμβριο του 2018 και ισχύει μέχρι το τέλος του έτους, η FIFA θα αναγκαστεί να καταβάλει αρκετά χρήματα στον σύλλογο του παίκτη.

Πρόκειται για 20.458 ευρώ (μάξιμουμ) ανά ημέρα για παίκτη που τραυματίζεται με την Εθνική ομάδα, εάν η μη διαθεσιμότητα διαρκεί περισσότερες από 28 ημέρες, όπως αναμένεται στην περίπτωση του Νοτιοαμερικανού αμυντικού.

Το ποσό που πρέπει να πληρώσει η παγκόσμια ομοσπονδία υπολογίζεται λαμβάνοντας υπόψη τον πάγιο μισθό του ποδοσφαιριστή, χωρίς μπόνους, και δυνητικά μπορεί να πλησιάσει τα 7,5 εκατομμύρια ευρώ!

Το αποτέλεσμα προκύπτει πολλαπλασιάζοντας τα 20.458 ευρώ επί 365, που είναι το μέγιστο ποσό το οποίο προβλέπει το πρόγραμμα Προστασίας Ποδοσφαιριστών.

Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα διαθέτει 80 εκατομμύρια ευρώ ετησίως γι΄ αυτού του είδους τις διαφορές.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Αθλητικές Μεταδόσεις