Ελληνογαλλική συμμαχία για καταπολέμηση του διεθνούς λαθρεμπορίου ναρκωτικών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη

Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2022 17:16
UPD:17:24
A- A A+

Με σκοπό την ενίσχυση της συνεργασίας σε θέματα καταπολέμησης του διεθνούς λαθρεμπορίου ναρκωτικών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, πενήντα διεθνείς εμπειρογνώμονες, Γάλλοι, Έλληνες, προερχόμενοι από τα Δυτικά Βαλκάνια και άλλες χώρες συναντώνται σήμερα και αύριο στην Αθήνα.

Τις εργασίες του σεμιναρίου, που διεξάγεται με χρηματοδότηση από τη Γαλλία και διοργανώνεται από κοινού με τις ελληνικές Αρχές, θα ανοίξει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, ο πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα, Patrick Maisonnave, ο διευθυντής του κλάδου ασφάλειας της Ελληνικής Αστυνομίας, ταξίαρχος, Ιωάννης Νταλαχάνης, κι ο Jean-Claude Brunet, πρεσβευτής της Γαλλίας υπεύθυνος για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος.

Οι συζητήσεις μεταξύ των συμμετεχόντων θα αφορούν τη σφαιρική προσέγγιση στην καταπολέμηση του λαθρεμπορίου ναρκωτικών, τις συναφείς προβληματικές και το σύνολο των επιχειρησιακών παραγόντων. Στόχο έχουν την ενίσχυση της περιφερειακής συνεργασίας, ειδικότερα στον τομέα της ανταλλαγής πληροφοριών σχετικά με τις εγκληματικές οργανώσεις.

Μεταξύ των συμμετεχόντων θα βρίσκονται Έλληνες και Γάλλοι εμπειρογνώμονες, οι εκπρόσωποι της Europol, της Eurojust, του European Center for Drugs and Drug Addiction (EMCDDA), της Integrative Internal Security governance (IISG), καθώς και εκπρόσωποι των γειτονικών χωρών και των χωρών της περιφέρειας όπως η Αλβανία, η Βοσνία Ερζεγοβίνη, η Βουλγαρία, η Κροατία, το Κόσοβο, η Ιταλία, το Μαυροβούνιο, η Βόρεια Μακεδονία, η Ρουμανία, η Σερβία και η Σλοβενία.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή