Σολτς: Η ενεργειακή εξάρτηση από έναν προμηθευτή δεν θα ξανασυμβεί

Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2022 13:53
UPD:13:55
VIA REUTERS/BANDAR ALGALOUD
A- A A+

«Η ενεργειακή εξάρτηση από έναν προμηθευτή  δεν θα ξανασυμβεί» τόνισε ο Γερμανός καγκελάριος Ολαφ Σολτς που ελπίζει σε στενότερη ενεργειακή συνεργασία με τα Ηνωμένς Αραβικά Εμιράτα για να διασφαλιστεί ο ενεργειακός εφοδιασμός της Γερμανίας. Ο Σολτς, μετά την επίσκεψή του στη Σαουδική Αραβία, συνεχίζει το ταξίδι του στην περιοχή του Κόλπου και σήμερα θα συναντηθεί με τους ηγέτες των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και του Κατάρ. Η επίσκεψή του έχει κυρίως σκοπό να εδραιώσει τις ενεργειακές εταιρικές σχέσεις και να κάνει τη Γερμανία πιο ανεξάρτητη από τη Ρωσία.

Ο Σολτς τόνισε πώς θέλει να προωθήσει περαιτέρω τη συνεργασία με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στον ενεργειακό τομέα. Μια ολόκληρη σειρά έργων στον τομέα της ενέργειας έχουν ήδη προωθηθεί με τα κράτη  του Κόλπου, δήλωσε ο Γερμανός καγκελάριος στο Άμπου Ντάμπι. Τόνισε μάλιστα πόσο σημαντικό είναι η Γερμανία να βασίζεται σε όσο το δυνατόν περισσότερους προμηθευτές για τον ενεργειακό της εφοδιασμό. «Η εξάρτηση από έναν προμηθευτή σίγουρα δεν θα μας ξανασυμβεί», είπε ο Σολτς. « Δεν πρέπει  πλέον κανείς να περιορίζεται σε λίγους προμηθευτές, όπως στο παρελθόν, αλλά να έχουμε ένα ευρύ φάσμα πηγών για να μπορούμε να εγγυηθούμε την ενεργειακή ασφάλεια στη Γερμανία», σημείωσε ο Γερμανός καγκελάριος.

Αναφερόμενος στην επέκταση της παραγωγής φυσικού αερίου στις χώρες του Κόλπου, ο Σολτς πρόσθεσε: «Είναι σημαντικό τέτοια έργα να ολοκληρώνονται παντού. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η παραγωγή LNG στον κόσμο θα είναι αρκετή, ώστε να καλύψει την υψηλή ζήτηση που υπάρχει και να  μπορούμε να εξυπηρετηθούμε χωρίς να χρειάζεται να καταφύγουμε στις παραγωγικές δυνατότητες που υπάρχουν στη Ρωσία». Αυτό σχετίζεται με όλα τα έργα φυσικού αερίου που βρίσκονται σε εξέλιξη σε όλο τον κόσμο.

Στόχος είναι μια μακροπρόθεσμη ανάπτυξη προς μια κλιματικά ουδέτερη οικονομία. «Και αυτό μπορεί να επιτευχθεί  μόνο σε στενή συνεργασία με τις χώρες που έχουν διαδραματίσει τόσο σημαντικό ρόλο στην παροχή ορυκτών πόρων και συνεχίζουν να επενδύουν σε μεγάλη κλίμακα για το δικό τους συμφέρον, ώστε να μπορούν να συνεισφέρουν μελλοντικά  στον  ενεργειακό εφοδιασμό του κόσμου», δήλωσε ο Σολτς.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα διαθέτουν τα έβδομα μεγαλύτερα αποθέματα φυσικού αερίου στον κόσμο. Το Κατάρ είναι στην τρίτη θέση παγκοσμίως σε  αποθέματα φυσικού αερίου και είναι κορυφαίος εξαγωγέας LNG.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή