Δημοψηφίσματα στις κατεχόμενες ουκρανικές περιοχές: Ποιες χώρες έστειλαν παρατηρητές

Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2022 12:51
UPD:12:53
REUTERS/ALEXANDER ERMOCHENKO
A- A A+

Οκτώ χώρες έστειλαν αξιωματούχους για να παρακολουθήσουν «δημοψηφίσματα» που διεξάγονται σε τέσσερις περιοχές της Ουκρανίας για την ένταξη στην Ρωσία, ανέφερε στον ιστότοπό του το υπουργείο της χώρας που είναι υπεύθυνο για τις «προσωρινά κατεχόμενες περιοχές».

Σύμφωνα με την Ουκρανία, πρόκειται για τις εξής χώρες: Λευκορωσία, Συρία, Αίγυπτος, Βραζιλία, Βενεζουέλα, Ουρουγουάη, Νότια Αφρική και Τόγκο. 

Στο μεταξύ το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας (η Άνω Βουλή της Ρωσίας) ενδέχεται να ψηφίσει στις 29 Σεπτεμβρίου σχετικά με τη συμφωνία για τις κατεχόμενες ουκρανικές περιοχές να ενταχθούν στη Ρωσία, ανέφερε το πρακτορείο Ria Novosti.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν σχεδιάζει να μιλήσει στην Ομοσπονδιακή Συνέλευση (κοινή συνεδρίαση και των δύο σωμάτων του κοινοβουλίου) την επόμενη μέρα, μετέδωσε το ίδιο πρακτορείο νωρίτερα το Σάββατο.

Ο Ρώσος πρόεδρος  απευθύνεται ετησίως στο σώμα για σημαντικά θέματα εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής, αλλά φέτος αναμένεται να συνδυάσει την ομιλία με την προσάρτηση των ουκρανικών περιοχών, επαναλαμβάνοντας ουσιαστικά την εμπειρία της Κριμαίας. 

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή