«Business and pleasure» για τον Πούτιν: Πιθανώς θα μιλήσει την Παρασκευή- Γιατί είναι σημαντικό

Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2022 08:11
UPD:08:14
via REUTERS/SPUTNIK
A- A A+

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν μπορεί να πραγματοποιήσει ομιλία στην Ομοσπονδιακή Συνέλευση στις 30 Σεπτεμβρίου, δήλωσε στο RIA Novosti κοινοβουλευτική πηγή.

Αξίζει προσοχής η συγκυρία κατά την οποία αναμένεται η συγκεκριμένη ομιλία καθώς επτά μήνες μετά από μια πλήρους κλίμακας εισβολή στην Ουκρανία, η Ρωσία επιχειρεί να προσαρτήσει μερικές από τις πιο παραγωγικές γεωργικές και βιομηχανικές περιοχές της χώρας. 

Έτσι είναι σε εξέλιξη είναι  η ψηφοφορία στο πλαίσιο των δημοψηφισμάτων της Ρωσίας για την προσάρτηση περιοχών της Ουκρανίας, που τελούν υπό την πλήρη ή μερική κατοχή των ρωσικών δυνάμεων: Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ στα ανατολικά και Χερσώνα και  Ζαπορίζια στα νότια. Σύμφωνα με την τοπική διοίκηση που υποστηρίζεται από τη Ρωσία, οι ψηφοφορίες διεξάγονται σε διάστημα πέντε ημερών, από τις 23 έως τις 27 Σεπτεμβρίου.

«Είναι λογικό. Ο Πούτιν αποφάσισε να αντιγράψει την εμπειρία της Κριμαίας», σχολιάζει η Τατιάνα Στανοβάγια του R.Politik. 

Στην περίπτωση της Κριμαίας, η παρέμβαση Πούτιν ήρθε δύο μέρες μετά το δημοψήφισμα, εξηγεί. «Τώρα αποφάσισαν να συνδυάσουν την δουλειά με την διασκέδαση - να κάνουν παράλληλα μια ομιλία μετά το δημοψήφισμα και μια ετήσια ομιλία, η οποία προφανώς έχει καθυστερήσει (ήδη έξι μήνες)», λέει χαρακτηριστικά. 

Σύμφωνα με την αναλύτρια, στη συγκεκριμένη περίσταση είναι πολύ πιθανό να υπογραφούν οι συνθήκες προσχώρησης των τεσσάρων περιοχών της Ουκρανίας όπου «τρέχουν» δημοψηφίσματα για την ένταξη στη Ρωσία.

«Τα στρατιωτικά γραφεία εγγραφής και στρατολόγησης πιθανότατα, σε ένα κύμα λαϊκής χαράς, θα διπλασιάσουν τις προσπάθειές τους για να πιάσουν τους υπερασπιστές της διευρυμένης Πατρίδας», σχολιάζει. 

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή