Ο «χασάπης της Μαριούπολης»: Ποιος είναι ο νέος υφυπουργός Άμυνας της Ρωσίας

Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2022 19:42
EPA/YOUSSEF BADAWI
A- A A+

Ο Μιχαήλ Μιζίντσεφ, που ονομάστηκε «Χασάπης της Μαριούπολης» για τον ρόλο του στην πολιορκία της Μαριούπολης και την καταστροφή στόχων στην πόλη, ορίστηκε αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, σύμφωνα με την ουκρανική «Pravda».

Παρατίθεται δελτίο που εκδόθηκε από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας στο οποίο αναφέρεται ότι ο Μιζίντσεφ αντικαθιστά τον Ντμίτρι Μπουλγκάκοφ, υπεύθυνο για την επιμελητεία του στρατού, ενώ ο Μπουλγκάκοφ μετατίθεται σε διαφορετικό ρόλο.

Ήδη από τον Μάρτιο του 2022, οι ουκρανικές αρχές ενημέρωσαν τον κόσμο για τον ρόλο που έπαιξε ο Μιζίντσεφ στη μάχη της Μαριούπολης. «Έδωσε εντολή να βομβαρδίσουν το μαιευτήριο, το θέατρο και τα σπίτια πολιτών. Κατέστρεψε τη Μαριούπολη όπως είχε καταστρέψει προηγουμένως πόλεις στη Συρία», είπε τότε ο Άντον Εραστσένκο, πρώην υφυπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας, και αποκάλεσε τον Ρώσο στρατηγό «τον αγαπημένο του Πούτιν» και «διευθυντή του η συριακή επιχείρηση».

Ο Μιζίντσεφ γεννήθηκε στην περιφέρεια Βολόγκντα στη βορειοδυτική Ρωσία. Ξεκίνησε τη στρατιωτική του καριέρα το 1980. Για ένα διάστημα έμεινε στη Γερμανία. Μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης συνέχισε να υπηρετεί στις ρωσικές χερσαίες δυνάμεις στη στρατιωτική περιφέρεια της Υπερκαυκασίας.

Στη συνέχεια διορίστηκε στο Γενικό Επιτελείο Στρατού της Ρωσίας. Σύμφωνα με πληροφορίες που υπάρχουν στην ιστοσελίδα του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, κατά τη διάρκεια της ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης στη Συρία, ο Μιζίντσεφ ήταν επικεφαλής του διατμηματικού συντονιστικού επιτελείου που ήταν υπεύθυνο για την επιστροφή των προσφύγων στη Συρία.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή