Ιταλία: Η ακροδεξιά παραβίασε την καθιερωμένη σιωπή της παραμονής των εκλογών

Δυσαρέσκεια για τις δηλώσεις φον ντερ Λάιεν
Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2022 17:04
UPD:17:19
EPA/MATTEO BAZZI
A- A A+

Το κόμμα της Λέγκας του Βορρά, του Ματέο Σαλβίνι αποφάσισε να μην σεβαστεί την καθιερωμένη, σημερινή «ημέρα σιωπής», πριν τις γενικές εκλογές της Κυριακής.

«Η προεκλογική εκστρατεία της κεντροαριστεράς χαρακτηρίσθηκε από ψέματα, μίσος, θέληση να αυξηθούν οι φόροι και οι αποβιβάσεις μεταναστών», τόνισε η Lega, μέσω Instagram, και πρόσθεσε: «Χθες το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα του Λέτα έκλεισε την εκστρατεία του με αποτυχημένη συγκέντρωση, στη πλατεία του Λαού της Ρώμης, μπροστά σε σημαία της Σοβιετικής Ένωσης. Επιτέλους, μια μικρή, μεγάλη αλήθεια: θυμίζει σε όλους πιό κόμμα χρηματοδοτήθηκε με βαμμένα με αίμα, ρωσικά ρούβλια.

Αύριο οι Ιταλοί θα επιλέξουν».

Μετά την Λέγκα, και τα «Αδέλφια της Ιταλίας» της Τζόρτζια Μελόνι, αποφάσισαν να σπάσουν την καθιερωμένη, σημερινή  σιωπή.

Με αναφορά στο ίδιο θέμα της ανάρτησης της Λέγκα, ο εκπρόσωπος των "Αδελφών της Ιταλίας" στην βουλή, Φραντσέσκο Λολομπρίτζιντα, υπογράμμισε:

«Κόκκινες σημαίες με σφυροδρέπανα στην χθεσινη συγκέντρωση του κεντροαριστερού Ενρίκο Λέτα, με την άδεια του Δημοκρατικού Κόμματος, όπως παραδέχθηκαν οι συμμετέχοντες στην διαδήλωση, οι οποίοι κρατούσαν με ενθουσιασμό τις σημαίες. Ο περιφερειακός συντονιστής του κόμματος, Αστόρε, να διαψεύσει ότι επέτρεψε να χρησιμοποιηθούν, στην πλατεία της συγκέντρωσης, τα σύμβολα μιας αιματηρής και βίαιης δικτατορίας, η οποία προκάλεσε εκατομμύρια νεκρούς σε όλο τον κόσμο».

Αντίδραση για τις δηλώσεις φον ντερ Λάιεν

Εν τω μεταξύ, Ιταλοί πολιτικοί ζήτησαν από την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν να μην παρέμβει στην εσωτερική πολιτική αφού προειδοποίησε ότι η Ευρώπη έχει «τα εργαλεία» για να αντιμετωπίσει την Ιταλία εάν τα πράγματα πάνε σε «δύσκολη κατεύθυνση».

Κατά τη διάρκεια μιας διάσκεψης την Πέμπτη στο Πανεπιστήμιο του Πρίνστον, ένας υπάλληλος επεσήμανε στη φον ντερ Λάιεν ότι «άνθρωποι κοντά στον Πούτιν» ήταν μεταξύ των υποψηφίων για τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές της Κυριακής. «Θα δούμε», απάντησε εκείνη. «Αν τα πράγματα πάνε σε δύσκολη κατεύθυνση - και έχω μιλήσει για την Ουγγαρία και την Πολωνία - έχουμε τα εργαλεία», εννοώντας προφανώς την περικοπή κεφαλαίων όπως έχει γίνει στις περιπτώσεις της Βουδαπέστης και της Βαρσοβίας.

«Τι είναι αυτό, απειλή; Αυτή είναι επαίσχυντη αλαζονεία», έγραψε στο Twitter ο Ματέο Σαλβίνι, ο ηγέτης του ιταλικού ακροδεξιού κόμματος Λέγκα. Ζήτησε από τη φον ντερ Λάιεν να «σεβαστεί την ελεύθερη, δημοκρατική και κυρίαρχη ψήφο του ιταλικού λαού».

Είπε επίσης στην ιταλική τηλεόραση ότι «αν κάποιος στις Βρυξέλλες σκέφτεται να περικόψει τα κεφάλαια που ανήκουν στην Ιταλία, επειδή η Λέγκα κερδίζει τις εκλογές, τότε πρέπει να ξανασκεφτούμε αυτήν την Ευρώπη», προσθέτοντας ότι «αυτό είναι θεσμικός εκφοβισμός».

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή