Μπερλουσκόνι: Ο Πούτιν απλώς ήθελε να βάλει «αξιοπρεπείς ανθρώπους» στο Κίεβο

Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2022 14:47
UPD:14:50
REUTERS/YARA NARDI
A- A A+

Οι φιλικές σχέσεις του Σίλβιο Μπερλουσκόνι με τον Βλαντιμίρ Πούτιν είναι γνωστές. Ο Μπερλουσκόνι από την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία, προσπάθησε να είναι πολύ προσεκτικός στις δηλώσεις του για τον Ρώσο πρόεδρο.

Δύο μήνες μετά την εισβολή, τον Απρίλιο, είπε ότι ήταν «απογοητευμένος και λυπημένος» από τον Πούτιν. Ένα μήνα αργότερα, είπε ότι η Ευρώπη θα πρέπει «να προσπαθήσει να πείσει τους Ουκρανούς να αποδεχθούν τα αιτήματα του Πούτιν».

Αυτήν την φορά, ο πρώην πρωθυπουργός, υπερασπίστηκε τον Βλαντιμίρ Πούτιν ενόψει των πρόωρων εκλογών στην Ιταλία αυτήν την Κυριακή, λέγοντας ότι ο Ρώσος πρόεδρος ήθελε απλώς να αντικαταστήσει την κυβέρνηση του Βολοντίμιρ Ζελένσκι με «αξιοπρεπείς ανθρώπους».

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στο Rai1, ο 85χρονος ηγέτης της Forza Italia είπε ότι ο Πούτιν «πιέστηκε από τον ρωσικό πληθυσμό, από το κόμμα του, από τους υπουργούς του να προχωρήσει σε αυτήν την ειδική επιχείρηση». Το σχέδιο, είπε, ήταν να εισέλθουν τα ρωσικά στρατεύματα «σε μια εβδομάδα για να αντικαταστήσουν την κυβέρνηση του Ζελένσκι με μια κυβέρνηση αξιοπρεπών ανθρώπων».

Ωστόσο, πρόσθεσε ο Μπερλουσκόνι, «οι Ρώσοι βρήκαν μια απροσδόκητη και απρόβλεπτη αντίσταση από τα ουκρανικά στρατεύματα, τα οποία στη συνέχεια τροφοδοτήθηκαν με όπλα κάθε είδους».

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή