ΠΑΣΟΚ για Κ. Καραμανλή: Επανάληψη της παράστασης της ΔΕΘ

Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου 2008 20:14
UPD:20:15
A- A A+

«Στα εσωτερικά θέματα, ο πρωθυπουργός δεν είδε, δεν άκουσε, δεν κατάλαβε τίποτα, είχαμε μια επανάληψη της παράστασης της ΔΕΘ» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ σχολιάζοντας τις αναφορές του κ. Καραμανλή στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου, προσθέτοντας ότι «όπως τότε κάλυπτε υπουργούς που αργότερα αναγκάστηκε να αποχωριστεί, έτσι και τώρα καλύπτει υπουργούς».

Κληθείς να σχολιάσει τη στάση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α σε σχέση με την πρόταση του για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής, ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως «όποιος δεν ψηφίζει την Προανακριτική, στην πράξη οδηγεί σε παραγραφή, σε ατιμωρησία».

Κάλεσε δε εκ νέου «όλα τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης και βουλευτές της ΝΔ» να υπερψηφίσουν την πρόταση του ΠΑΣΟΚ.

Ερωτηθείς αν υπάρξει πρόταση της κυβέρνησης για «σαφές χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης εργασιών Εξεταστικής Επιτροπής με προοπτική άμεσης ενεργοποίησης Προανακριτικής και στόχο τον Ιούνιο να υπάρξει απόδοση ευθυνών και διαδικασία Ειδικού Δικαστηρίου», τι θα πράξει το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι «είμαστε υποχρεωμένοι να ζητήσουμε Προανακριτική γιατί έχουν προκύψει ευθύνες υπουργών, αυτή η πρόταση είναι χειρότερη από την Προανακριτική, ως προς την Εξεταστική τα αφήνουμε όλα ανοιχτά».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ τέλος έβαλε κατά του κ. πρωθυπουργού και για την παρουσία του στη Σύνοδο Κορυφής, υποστηρίζοντας πως δεν προσήλθε με προτάσεις και δεν συνεισέφερε στην συζήτηση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή