Με άλλο αεροσκάφος της ΟΑ θα επιστρέψει ο Κάρολος Παπούλιας

Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2008 07:14
UPD:10:24
A- A A+

Αεροσκάφος της Ολυμπιακής Αεροπορίας κατευθύνεται προς το Βιετνάμ για να παραλάβει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια και τη συνοδεία του που παραμένουν από χθες το μεσημέρι στην πόλη Ντανάνγκ λόγω βλάβης στο αεροσκάφος τύπου Airbus Α340, με το οποίο επρόκειτο να επιστρέψουν στην Ελλάδα.

Υπολογίζεται ότι το Boeing 737 της Ολυμπιακής, που μεταφέρει ανταλλακτικά για την επιδιόρθωση της βλάβης και πλήρωμα, θα φθάσει στη Ντανάνγκ γύρω στις 7 τοπική ώρα, δηλαδή στις 3 το μεσημέρι- ώρα Ελλάδας.

Εν τω μεταξύ στη Ντανάνγκ αναμένεται το μεσημέρι, από το Ανόι, ο πρόεδρος του Βιετνάμ, Νγκουεν Τριετ προκειμένου να συναντήσει τον κ. Κάρολο Παπούλια.

Η ΟΑ για τη βλάβη

Όπως διευκρίνισαν οι Ολυμπιακές Αερογραμμές, από την επιτόπια έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο της Ντανάνγκ από τους πέντε μηχανικούς που συνόδευαν την προεδρική αποστολή στο Βιετνάμ, επιβεβαιώθηκε ότι η ενεργοποίηση του συστήματος πυρανίχνευσης στον έναν από τους τέσσερις κινητήρες του αεροσκάφους των Ολυμπιακών Αερογραμμών SX DFC τύπου Airbus 340 οφειλόταν σε βραχυκύκλωμα.

Η διοίκηση των Ολυμπιακών Αερογραμμών αναζήτησε αρχικά αεροσκάφη προς εκμίσθωση, προκειμένου να καταστεί δυνατή η ταχεία επιστροφή του συνόλου της Προεδρικής Αποστολής, ωστόσο όπως αναφέρεται, δεν προέκυψε αξιόπιστη λύση, σύμφωνη με τα ευρωπαϊκά πρότυπα ασφαλείας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή