Η ρωσική πρεσβεία παρεμβαίνει στις ιταλικές εκλογές

Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2022 15:01
UPD:15:07
REUTERS
A- A A+

Η ρωσική πρεσβεία στη Ρώμη δημοσίευσε φωτογραφίες των βασικών Ιταλών ηγετών με τον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν στο Twitter την Πέμπτη, μια ανάρτηση με ενδιαφέρον timing, τουλάχιστον τρεις ημέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές.

«Αποσπάσματα από την πρόσφατη ιστορία μεταξύ Ρωσίας και Ιταλίας. Τόσες πολλές αναμνήσεις», έγραψε ειρωνικά η πρεσβεία στη λεζάντα των τεσσάρων φωτογραφιών που επιλέχθηκαν προσεκτικά και δείχνουν αυτούς τους κορυφαίους ηγέτες στην προεκλογική εκστρατεία, που έχουν αποστασιοποιηθεί από τη Μόσχα μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Στην πρώτη, βλέπουμε τον κ. Πούτιν στο πλευρό του πρώην πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε (Κίνημα 5 Αστέρων), συνοδευόμενος από τους δύο τότε αντιπρόεδρους της κυβέρνησης, τον ευρωσκεπτικιστή ηγέτη της Λέγκας του Βορρά Ματέο Σαλβίνι και τον σημερινό Υπουργό Εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο.

Ο Ματέο Σαλβίνι, μακροχρόνιος θαυμαστής του Πούτιν που έφτασε στο σημείο να φοράει μπλουζάκια με το πρόσωπό του, μίλησε ενάντια στις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Μόσχα, που κρίθηκαν αναποτελεσματικές και αντιπαραγωγικές.

Στη δεύτερη φωτογραφία, ο Ρώσος πρόεδρος φωτογραφίαζεται με τον Ενρίκο Λέτα, πρωθυπουργό το 2013 και ο οποίος σήμερα ηγείται του Δημοκρατικού Κόμματος (PD), του κύριου αριστερού κόμματος. Στην τρίτη φωτογραφία, βλέπουμε τον Πούτιν με τον  Σίλβιο Μπερλουσκόνι, πρώην αρχηγό της κυβέρνησης και αρχηγό του συντηρητικού κόμματος Forza Italia. Ο Μπερλουσκόνι, 85 ετών και υποψήφιος για τη Γερουσία, είχε ταξιδέψει στην προσαρτημένη Κριμαία, αλλά έχει πάρει κάποια απόσταση από την επίθεση στην Ουκρανία.

Τέλος, το τελευταίο πλάνο δείχνει έναν χαμογελαστό Πούτιν να δίνει τα χέρια με τον Ματέο Ρέντσι, ο οποίος ήταν επικεφαλής της κυβέρνησης από το 2014 έως το 2016 και τώρα ηγείται του μικρού κεντρώου σχηματισμού.

Αυτή η ανάρτηση δεν παρέλειψε να προκαλέσει σωρεία σχολίων, συμπεριλαμβανομένης μιας καυστικής ανάρτησης από τον αριστερό πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Πιέρο Φασίνο: «Αν δεν είχατε σκεφτεί να εισβάλετε σε μια ελεύθερη και ανεξάρτητη χώρα, που ποτέ δεν σας απείλησε, θα μπορούσατε να συνεχίσετε τη συλλογή φωτογραφιών σας με τους αρχηγούς των κυβερνήσεών μας».

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή