Η γαλλική κυβέρνηση υποσχέθηκε ταχεία διερεύνηση στην Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία

Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2022 11:32
Shutterstock
A- A A+

Η Αμελί Ουντεά-Καστερά υποσχέθηκε ότι δεν θα χρειαστεί να περιμένουμε πολύ για να μάθουμε τα συμπεράσματα του ελέγχου που ανακοίνωσε το υπουργείο Αθλητισμού, μετά τις αποκαλύψεις του Τύπου για τη Γαλλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (FFF).

«Βρισκόμαστε σε διαδικασία δόμησης της προσέγγισης. Θα συνταχθεί μια ακριβής επιστολή τις επόμενες ημέρες και θα εκτελέσουμε αυτό το έργο με την απαραίτητη ταχύτητα», δήλωσε η Γαλλίδα υπουργός Αθλητισμού.

Με πρωτοβουλία μιας συνάντησης στις 16 Σεπτεμβρίου με τον πρόεδρο της FFF, Νοέλ Λε Γκρε και τη γενική του διευθύντρια, Φλοράνς Αρντουάν, η υπουργός είχε προειδοποιήσει ότι δεν θα τους δεχόταν για να «πιούν τσάι».

Η Ομοσπονδία και συγκεκριμένα οι Λε Γκρε και Αρντουάν ξεχώρισαν στην έρευνα του περιοδικού So Foot και τις αποκαλύψεις του ανεξάρτητου δημοσιογράφου Ρομέν Μολίνα.

Το περιοδικό ανέφερε χαρακτηριστικά, με βάση ανώνυμες μαρτυρίες, την αποστολή από τον επικεφαλής της Ομοσπονδίας SMS σεξουαλικής φύσης σε υπαλλήλους της FFF. 

Μάλιστα, αρκετές γυναίκες φέρεται να έχουν παραιτηθεί από το σώμα τα τελευταία χρόνια, επειδή ένιωσαν «σεξουαλική αλλά και ηθική παρενόχληση».

Η Ομοσπονδία είχε αντιδράσει, μετά από συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της, ανακοινώνοντας την υποβολή μήνυσης για συκοφαντική δυσφήμιση κατά του μηνιαίου περιοδικού, «λόγω των βαρέων συκοφαντικών κατηγοριών».

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Αθλητικές Μεταδόσεις